Bijeenkomst Patient Journey OGGZ / Bemoeizorg Zwolle

Datum: 27 maart 2023
Tijd: 12:30 - 17:00 uur
Locatie: Hogeschool Windesheim
Adres: Campus 2, 8017 CA Zwolle
Organisatie: Patient Journey Network, hogeschool Windesheim en Team VIA

Aanvullende informatie

Kosten: Gratis

Op maandag 27 maart organiseert het Patient Journey Network in samenwerking met hogeschool Windesheim en Team VIA in Zwolle de Patient Journey. Het Patient Journey Network is gericht op het verbeteren van het fysiek en sociaal welzijn van de mens. Dit doen we door het faciliteren van samenwerking en verbinding tussen de diverse spelers binnen de sector van zorg en welzijn.

Tijdens deze bijeenkomst doorlopen en analyseren we met een groep enthousiaste professionals het pad van een patiënt die bekend is bij een bemoeizorg-team (ook wel Openbare Geestelijke Gezondheidszorg). Een bemoeizorg-team benadert mensen die uit zichzelf geen hulp vragen of accepteren, maar wel hulp nodig hebben. Je kunt hierbij denken aan problemen op sociaal- en maatschappelijk gebied zoals schulden, maar ook aan psychische problematiek en verslaving. Naast diverse zorg- en welzijnsprofessionals heeft de politie ook een belangrijke rol binnen deze doelgroep.

We bekijken tijdens de sessie de gehele zorgketen waarin de zorgprofessional een specifieke functie en rol vervult. Aan de hand van reële en herkenbare casuïstiek brengen we met elkaar in kaart met welke organisaties deze patiënt te maken krijgt. Vervolgens focussen we ons op hoe we dat in de toekomst samen nog beter kunnen doen. Het Patient Journey Network initieert en faciliteert hierbij verbetervoorstellen op basis van deze uitwerking. Denk bijvoorbeeld aan het formuleren van een verbetervoorstel waarbij verschillende spelers en studenten betrokken zijn.

 

Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst.