Regiotour ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ in Zuid & Oost-Gelderland & Oost-Brabant

Datum: 21 september 2021
Tijd: 08:45 - 15:30 uur
Locatie: Restaurant-Café De Linde
Adres: Cranenburgsestraat 33, 6561 AM Groesbeek

Aanvullende informatie

Kosten: Variabel

Samen waarde geven aan betekenisvol leven met dementie

Mensen worden steeds ouder en het aandeel senioren in Nederland neemt toe. De meeste senioren zijn vitaal. Tegelijkertijd verwachten we in de toekomst steeds meer senioren met één of meerdere chronische aandoeningen. Senioren willen langer thuis wonen, meer de regie houden en willen vitaal, veerkrachtig en betekenisvol ouder worden. Deze bredere kijk op ouder worden vraagt een andere manier van ondersteuning en zorg en samenwerking met iedereen die een netwerk vormt rondom ouderen. Op deze dag staat het thema dementie centraal.

Regiotour nieuwe generatie ouderen

De ‘Regiotour Nieuwe generatie ouderen langer thuis’ is een landelijke rondgang door de regio’s. Tijdens interactieve bijeenkomsten worden professionals uit diverse werkvelden én ouderen samen gebracht om goede voorbeelden met elkaar te delen en om met elkaar in gesprek te raken. Het vraagstuk is ‘Hoe bereiden we ons voor en wat is er nodig in een veranderende samenleving en met een groeiende en diverse groep ouderen?’.

Samen met u wetenschap en praktijk verbinden

Wij nodigen u van harte uit om samen met andere professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land ervaringen, kennis en leerpunten rond dit urgente vraagstuk te delen. Met gedeelde kennis en inspiratie, kunnen we dan weer verder met, voor en als nieuwe generatie ouderen. Aan deelname kunnen kosten verbonden zijn.

Welke rol heeft Proscoop?

Als regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland organiseert Proscoop deze samenwerking tussen partijen uit sociaal en medisch domein, liefst samen met senioren, om het langer thuis wonen en leven mogelijk te maken met aandacht voor de behoefte en beleving van de doelgroep.

Ruim 10.000 collega’s gingen u voor

‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ verbindt sinds 2015 jaarlijks inzichten uit praktijk, wetenschap en beleid rond ouderen(zorg) aan elkaar. Ook u kunt inspiratie opdoen en uw kennis en ervaring delen.

Dagprogramma regiotour Zuid en Oost-Gelderland en Oost-Brabant

08:45Ontvangst deelnemers
09:30Woord van welkom door de dagvoorzitter
09:50Veerkracht en dementie
10:10Mantelzorg
10:25Panelgesprek: Samen waarde geven aan betekenisvol leven met dementie
10:50Koffie- en theepauze
11:10Wonen en dementie
11:25Panelgesprek: Oud worden (met dementie) vanuit een andere cultuur
11:40Een parade van pitches
12:00Lunchpauze
12:30‘Ik durf het bijna niet te vragen’
13:15Sessieronde 1 (keuze uit verschillende onderwerpen)
14:15Wisseling van sessieronde
14:25Sessieronde 2 (keuze uit verschillende onderwerpen)
15:25Koffie- en theepauze
15:45Plenair programma
16:45Informele borrel

Meld u hier aan voor de regiotour.