Webinar over SOLK/ALK ‘De persoon achter de professional’

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Datum: 10 oktober 2022
Tijd: 16:00 - 17:30 uur
Locatie: Online via livestream
Doelgroep: Voor alle zorgprofessionals die zichzelf willen (her)ontdekken over het onderwerp SOLK/ALK.
Organisatie: Proscoop

Aanvullende informatie

Kosten: Gratis

U bent uitgenodigd voor het webinar over SOLK/ALK* met als thema ‘De persoon achter de professional’. In een rondetafelgesprek gaan we aan de hand van het verhaal van Cora Smit (ervaringsdeskundige) in gesprek over je invloed als professional/mens op de patiënt. Aan tafel zitten Ines von Rosenstiel (Kinderarts Rijnstate Ziekenhuis), Ingrid Joosten (Fysiotherapeut eerste lijn, verbonden aan het Netwerk Psychosomatiek Arnhem) en Cora Smit (ervaringsdeskundige SOLK). U bent van harte uitgenodigd! 

Tijdens deze online-bijeenkomst willen we u inspireren om uzelf als professionals te herontdekken én uw rol/houding in het herstelproces van de patiënt. Daarbij zoeken we tevens de verbinding in domein-overstijgend samenwerken ten behoeve van de patiënt.

U ontvangt de bevestiging met livestream-link enkele dagen voor de bijeenkomst.
Vragen? Neem contact op via bijeenkomsten@proscoop.nl

*SOLK/ALK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Het betreft lichamelijke klachten die langer dan enkele weken duren en waarbij na adequaat medisch onderzoek geen somatische aandoening wordt gevonden die de klacht voldoende verklaart. Recent is landelijk besloten om de term SOLK te vervangen door de term ALK. ALK staat voor Aanhoudende Lichamelijke Klachten. Dit om het stigma van de term SOLK te willen verwijderen en de gedachte dat bij alle klachten zowel fysieke als mentale aspecten van belang zijn.