Themabijeenkomst Oncologienetwerk Lelystad & Dronten

Datum: 24 november 2022
Tijd: 16:00 - 18:30 uur
Locatie: De Kubus
Adres: Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad
Doelgroep: De bijeenkomst is bedoeld voor alle leden van oncologienetwerk Lelystad-Dronten. Ben je nog geen lid van het netwerk, maar heb je wel interesse in deelname? Neem dan contact op met Karlijn de Vries via karlijn.de.vries@proscoop.nl.
Organisatie: Proscoop

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op: 22 november 2022
Aantal nog beschikbare plaatsen: 30
Kosten: Gratis
Inschrijven

Op  24 november 2022 organiseren het kernteam en Proscoop een themabijeenkomst voor alle leden van het oncologienetwerk Lelystad-Dronten. Tijdens deze bijeenkomst staat dit onderwerp centraal:

‘Hoe pak je de draad weer op na je kanker hebt gehad?’

Tijdens deze interactieve avond gaan we met elkaar in gesprek naar aanleiding van het ervaringsverhaal van Evelien van der Werff. Er zijn presentaties van Inloophuis Passie en Coach Connect en we nemen je mee in de laatste ontwikkelingen in de vorming van ons netwerk. Uiteraard is er ook ruimte voor ontmoeting en uitwisseling met collega’s.

Evelien: ““Het kostbaarste wat je als mens kan krijgen is gratis te geven: aandacht en liefde”

 

Programma

16.00 uur:Inloop met koffie, thee en fris
16:30 uur:Opening en welkom
16.35 uur:Ontwikkelingen oncologienetwerk Lelystad-Dronten
We vertellen je meer over de recente ontwikkelingen + de stappen die de afgelopen periode zijn gezet in de vorming van het netwerk. Ook hoor je meer over onze nieuwe website en huisstijl.
16.55 uur:"Hoe pak je de draad van het leven weer op als je kanker hebt gehad?" door Evelien van der Werff
Als je Evelien op haar 40e verjaardag had verteld dat ze 11 jaar later voor de tweede keer in een heftig kankertraject zou belanden dan had ze waarschijnlijk gezegd ‘dat kan ik niet’. Maar ze moest! En ontdekte iets bijzonders toen ze kaal, misselijk en met geamputeerde borsten op de bank hing. Dat veranderde haar leven.
17.30 uur:Pauze met broodje en drinken, waarbij ruimte is voor ontmoeting en uitwisseling met collega’s
17.50 uur:‘Wat biedt het Inloophuis aan mensen die leven met kanker en hun naasten?’ door: Janneke Sparreboom (voorzitter Inloophuis Passie in Lelystad)
De 81 IPSO Centra voor leven met en na kanker zijn van grote betekenis voor oncologiepatiënten, naasten en nabestaanden. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er belangrijke effecten worden gerealiseerd op maatschappelijke participatie, verbeterde kwaliteit van leven en verbeterd mentaal welbevinden. Inloophuis Passie in Lelystad is zo'n centrum. We nemen je mee in de dagelijkse praktijk en informeren je over de belangrijkste ontwikkelingen die gaande zijn.
18.05 uur:‘Zorg rondom kanker, het blijft maatwerk!’ door Monique van Seters (Coach bij kanker bij Coach Connect)
Steeds meer mensen leven met kanker. De vraag naar begeleiding in zowel de reguliere als in de complementaire zorg voor mensen die geraakt zijn door kanker neemt toe. Want hoe ga je eigenlijk met kanker om? Hoe pak je je leven weer op? En wat als je uitbehandeld bent? In enkele gevallen heeft de patiënt behoefte aan de hulp van een deskundige op het gebied van de psychosociale hulpverlening, zoals een speciaal daarin opgeleide coach bij kanker. Maar veel zorgverleners zien deze rol terecht als een deel van hun eigen taak, echter ligt deze specifieke begeleiding niet altijd op hun weg. Tijdens een interactieve sessie nemen we je mee in het werkveld van coaching bij kanker en kijken we naar de raakvlakken en de ontwikkelingen die we samen als professionals kunnen inzetten. Coaching bij kanker vraagt namelijk om maatwerk, gericht op waar de patiënt zélf behoefte aan heeft.
18.25 uur:Plenaire afsluiting
18.30 uur:Einde bijeenkomst

Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Meld u dan hieronder aan