Webinar lancering zorgpaden ALK/SOLK 18- en 18+ ‘Samen komen we er wel uit!’

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Datum: 27 oktober 2022
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Locatie: Online via livestream
Doelgroep: Voor huisartsen, specialisten, POH’s GGZ, POH’s Jeugd en alle andere zorgprofessionals die patiënten met ALK/SOLK klachten in de spreekkamer zien. U mag deze uitnodiging doorsturen in uw netwerk.
Organisatie: Proscoop en Treant

Aanvullende informatie

Kosten: Gratis

Iedere zorgprofessional krijgt mensen met (vermoeden van) ALK/SOLK* klachten op het spreekuur. ALK is allang niet meer onbegrepen, maar vergt wel een eenduidige uitleg en begeleiding. De regiegroep ALK heeft in het verzorgingsgebied van Treant, samen met ervaringsdeskundigen, zorgpaden ALK voor kinderen/jongeren en volwassenen ontwikkeld. Deze zorgpaden bieden een handvat voor de begeleiding van patiënten met ALK en bevatten suggesties om de communicatie te verbeteren.

Tijdens dit webinar gaan we in gesprek met zorgprofessionals en een ervaringsdeskundige over het belang van integrale samenwerking. Op basis van voorbeelden verdiepen we het gesprek waardoor we inzicht geven in het perspectief van de patiënt en de rol van de professionals in de zorgverlening. Hoe doet u dit dan in de praktijk? We maken het concreet met de lancering van ‘zorgpaden ALK’ die de werkwijze in stappen voor integrale samenwerking in beeld brengt én borgt.

Tom van ’t Hek (dagvoorzitter) gaat in gesprek met Greet Anholt (huisarts), Marinka van Dijk (huisarts),  Anne Wind (kinder- revalidatiearts) en Barbara Goote (ervaringsdeskundige).

Programma:
20:00 uur: Welkom, voorstellen gasten
20:05 uur: Wat is ALK ook alweer?
20:30 uur: Het perspectief van een ervaringsdeskundige
20:40 uur: Rondetafelgesprek: wat is belangrijk bij de behandeling/begeleiding van iemand met ALK
21:05 uur: Aanleiding en uitleg zorgpaden
21:30 uur: Afsluiting