Geplaatst op: 7 april 2022

‘Maatwerk theatervoorstelling die inspireert’: interview met Arie Jongejan

Proscoop ontwikkelde een maatwerk theatervoorstelling over gezondheid. De voorstelling wordt opgevoerd in april en mei 2022 op acht locaties in het werkgebied van Proscoop. Waarom een theatervoorstelling? We vragen het aan Arie Jongejan, bestuurder van Proscoop.

Waarom een theatervoorstelling?
De voorstelling is de afsluiting van de campagne ‘Gezondheid werkt’. Een campagne die inspireert met verhalen over gezondheid. De insteek van de theatervoorstelling is om te inspireren. Na twee jaar (Covid-19) is het weer tijd om elkaar te ontmoeten. Juist in de regio, daarom voeren we voorstelling op in de regionale theaters.

Waarover gaat de voorstelling?
De voorstelling vertelt op een ludieke wijze wat er verandert voor professionals in zorg en welzijn, ambtenaren en inwoners wanneer we echt denken vanuit gezondheid in plaats van ziekte. De focus in de gezondheidszorg is aan het verschuiven van ‘ziekte en zorg’ naar ‘gezondheid en gedrag’. Maar hoe werkt dit in de praktijk? We hebben hierin met elkaar nog wel een aantal wissels te nemen.

Welke wissels zie je?
Deze theatervoorstelling laat de veranderingen die op ons af komen op een inspirerende manier zien. We hebben de voorstelling samen met professionals in zorg en welzijn en inwoners gemaakt. De voorstelling ontroert en laat zien waar gezondheid nu echt om draait. Zo is er een scene met mensen die allerlei klachten ervaren en die de wereld om hen heen als zwaar en somber ervaren. Als we deze scene nog eens zien in het licht van positieve gezondheid, wat gebeurt en dan? Tipje van de sluier: dan zien ze opeens een hele andere wereld! En natuurlijk mag er ook gelachen worden. Want we weten allemaal: lachen is gezond!

Voor wie is de theatervoorstelling bedoeld?
De voorstelling is bedoeld voor zorgprofessionals, bestuurders en inwoners in het werkgebied van Proscoop.


Meer informatie:
U kunt zich, als relatie of inwoner van ons werkgebied, kosteloos aanmelden. Meer weten? Neem contact op via scholingsbureau@proscoop.nl

 

 

 

 

 

Gerelateerde items

Zorg voor innoveren: standaardscholing Welzijn op Recept voor welzijnscoaches

De regeling voor Implementatie- en Opschalingscoaching (IOC) van Zorg voor innoveren heeft aanvra... Lees meer

Landelijke lijnen, regionale resultaten: deel 2

Wat hebben het Integraal Zorg Akkoord, verkorten van de GZZ-wachtlijsten en het opzetten ... Lees meer

Aandacht voor laaggeletterdheid levert meer op dan u denkt: bekijk de toolkit op de website

Van vrijdag 8 tot en met 15 september is het de week van lezen en schrijven en vragen we extr... Lees meer