Geplaatst op: 24 mei 2022

Medewerkers aan het woord: een duo interview met Tessa van Goor en Nynke de Jong

Het snel ontwikkelende zorglandschap maakt dat Proscoop groeit. Hierdoor zijn er vier nieuwe adviseurs gestart. Tijd voor een interview met twee van deze adviseurs, die zich gaan inzetten in de regio’s Drenthe en Flevoland. Een ontspannen gesprek over hun drijfveren, motivatie en eerste indrukken.

“Wat gebeurt hier veel! Wat een ambitieuze en gemotiveerde mensen.” zegt Nynke de Jong (rechts op de foto), die onlangs startte als adviseur. Tessa van Goor vult aan: “Ik heb een warm welkom gehad, waarin ik merkte dat iedereen met passie en enthousiasme werkt aan projecten en programma’s.” Zij begon enkele weken geleden aan haar functie als junior adviseur informatiemanagement.

Een positief gezonde samenleving

Nynke: “Het valt mij op dat het vaak óver inwoners gaat en er vanuit de professionele en individuele referentiekaders wordt gekeken naar zorg en gezondheid. Dit komt niet altijd overeen met de behoeften van (een bepaalde groep) inwoners. Mijn drijfveer is om een bijdrage te leveren aan nóg meer samenwerking tussen de verschillende domeinen, maar vooral ook mét inwoners, richting een meer positief gezonde, inclusieve samenleving.”

Nynke: “Onder mijn collega’s zie ik een enorme intrinsieke motivatie om zorg en gezondheid in de regio te verbeteren.”

Stappen zetten met professionals en burgers

Tessa: “Mijn achtergrond ligt in de Biomedische wetenschappen. Deze opleiding is voornamelijk gericht op het (fundamentele) onderzoek doen. Dit vond ik erg interessant en leuk, maar ik miste heel erg de aansluiting met de praktijk. Wat kun je nu daadwerkelijk met zulke resultaten betekenen voor de gezondheidszorg, patiënt of burger? Grotere vragen als: ‘Hoe kunnen we de gezondheidszorg in Nederland nu nog verder brengen?’ en ‘Welke kant gaat de gezondheidszorg op?’ zijn onderwerpen die ik erg boeiend vind. Graag wil ik hierin, samen met professionals, burgers en zorg- en welzijnsorganisaties, stappen zetten.”

Tessa: “Ik kijk er naar uit om de mensen uit het netwerk te ontmoeten en hoop op fijne samenwerkingen.”

Samen kun je veel meer

Tessa: “Wat ik belangrijk vind binnen mijn werk is het inzichtelijk maken van vraagstukken die er liggen. Daarnaast ook van de doelen en de resultaten die je met elkaar wilt bereiken. Ik vind het belangrijk dat iedereen begrijpt waar het over gaat en zich hierin ook gehoord en gezien voelt. Mijn motto is altijd: alleen kun je veel, maar samen kun je nog veel meer. Door samenwerkingen en ieders eigen kracht te benutten denk ik dat je van elkaar kunt leren en hier ook gezamenlijk voordelen uit kunt halen.”

Nynke: “De theatervoorstellingen rondom Positieve Gezondheid die mijn collega’s onlangs organiseerden, vind ik een erg creatieve en mooie manier om mensen te inspireren en verbindingen te leggen.”

Niet het wiel opnieuw uitvinden

Nynke: “Ik neem mijn ervaring uit de praktijk mee. Ik heb gewerkt als verpleegkundige, ik heb een master gezondheidswetenschappen gedaan en heb ervaring opgedaan als praktijkgericht onderzoeker bij Vilans. Ik maak graag gebruik van creatieve werkvormen en waarderend veranderen; niet het wiel opnieuw uitvinden maar in kaart brengen en uitbreiden of aansluiten bij dat wat er al is.”

Benieuwd naar onze recente activiteiten in de regio? Bekijk hier het actuele nieuws uit Drenthe en Flevoland.

Heeft u een goed idee hoe wij samen – kleine – successen kunnen behalen? Team Drenthe/Flevoland denkt graag met u mee!

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer