Geplaatst op: 24 augustus 2021

Uitgelicht: Samenwerkingsverband ‘Achterhoek Gezond’

Het jaarbericht 2020 geeft ons de gelegenheid om in te zoomen op een aantal grotere programma’s en projecten verdeeld over ons werkgebied. Met vijf voorbeelden laten we zien hoe gezondheid en waardegedreven zorg vorm krijgt in de regio Noordoost-Nederland.  Deze zomer lichten we iedere week een of meerdere projecten uit. Deze week: Achterhoek Gezond

 

Achterhoek Gezond komt voort uit de Thematafel Gezondste Regio. Dit is een regionaal samenwerkingsverband dat zich richt op vernieuwing en verbetering binnen zorg en welzijn. Met als doel dat de gezondheid van de Achterhoekse inwoners toeneemt. Wij willen dat Achterhoekers gezond en gelukkig zijn en daarover zelf de regie hebben. Gezondheid, preventie en leefstijl zijn leidend, niet ziekte en behandeling. We doen dit via preventie en zorginnovatie en spannen ons er samen maximaal voor in dat onze inwoners zich gezond en gelukkig voelen en minder zorg nodig hebben. Bij al onze inspanningen betrekken we vanaf het begin inwoners en patiënten.

Infographic
Bekijk onze infographic waarin we laten zien dat ons doel is om over een jaar een goed onderbouwd kavelplan te hebben, waaraan de partijen de komende tien jaar in gezamenlijkheid aan gaan werken.

 

Bekijk ook het gehele jaarbericht 2020. Meer weten? Neem contact met ons op:

Arie Jongejan en Welmoed Nijboer

 

Bekijk ook deze animaties:

 

 

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer