Geplaatst op: 15 december 2020

Aandacht voor ondervoeding bij kwetsbare ouderen, juist nù!

Bij kwetsbare ouderen is het risico op ondervoeding al groot. In deze Coronatijd neemt het risico verder toe. Het is nu des te meer belangrijk dat ouderen voldoende, gezond en regelmatig eten en bewegen. De Regiegroep Ondervoeding kwetsbare ouderen in Apeldoorn heeft een digitale nieuwsbrief uitgebracht. In deze special zijn allerlei handige tips en hulpmiddelen om ondervoeding te signaleren en tegen te gaan op een rij gezet.

Signaleren ondervoeding, bewegen en online informatie

Wilt u weten hoe u ondervoeding herkent of het gesprek hierover start? Welke invloed beweging en voeding heeft op de spiermassa? Welke interessante online verdiepende trainingen en webinars er zijn?

Lees dan hier de special over ondervoeding bij kwetsbare ouderen

Rol Proscoop

Proscoop heeft in opdracht van de Regiegroep Ondervoeding kwetsbare ouderen in Apeldoorn de special over ondervoeding opgesteld. In de regiegroep werken wijkverpleegkundigen, geriater, huisarts, consulent ouderenzorg, diëtisten, geriatrisch fysiotherapeut, ergotherapeut, gemeente, ouderenadviseur en GGD met elkaar samen. Deze groep heeft het zorgpad met de samenwerkingsafspraken ontwikkeld. Zo is een breed draagvlak ontstaan, waarmee de kans op signalering van ondervoeding wordt vergroot. Adviseur Anita Lahuis van Proscoop is projectleider.

Gerelateerde items

Extra financiering voor gegevensuitwisseling geboortezorg

Het ministerie van VWS stelt extra financiering beschikbaar voor digitale gegevensuitwiss... Lees meer

‘Gezondheid staat als rode draad op agenda van Provincie Overijssel’: adviseur Rosalie Bosman

Rosalie Bosman, adviseur Sociale Kwaliteit, komt op de fiets naar onze afspraak. ‘Natuurl... Lees meer