Geplaatst op: 15 december 2020

Aandacht voor ondervoeding bij kwetsbare ouderen, juist nù!

Bij kwetsbare ouderen is het risico op ondervoeding al groot. In deze Coronatijd neemt het risico verder toe. Het is nu des te meer belangrijk dat ouderen voldoende, gezond en regelmatig eten en bewegen. De Regiegroep Ondervoeding kwetsbare ouderen in Apeldoorn heeft een digitale nieuwsbrief uitgebracht. In deze special zijn allerlei handige tips en hulpmiddelen om ondervoeding te signaleren en tegen te gaan op een rij gezet.

Signaleren ondervoeding, bewegen en online informatie

Wilt u weten hoe u ondervoeding herkent of het gesprek hierover start? Welke invloed beweging en voeding heeft op de spiermassa? Welke interessante online verdiepende trainingen en webinars er zijn?

Lees dan hier de special over ondervoeding bij kwetsbare ouderen

Rol Proscoop

Proscoop heeft in opdracht van de Regiegroep Ondervoeding kwetsbare ouderen in Apeldoorn de special over ondervoeding opgesteld. In de regiegroep werken wijkverpleegkundigen, geriater, huisarts, consulent ouderenzorg, diëtisten, geriatrisch fysiotherapeut, ergotherapeut, gemeente, ouderenadviseur en GGD met elkaar samen. Deze groep heeft het zorgpad met de samenwerkingsafspraken ontwikkeld. Zo is een breed draagvlak ontstaan, waarmee de kans op signalering van ondervoeding wordt vergroot. Adviseur Anita Lahuis van Proscoop is projectleider.

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer