Geplaatst op: 30 september 2019

1 november 2019 – Symposium Geboortezorg in Groningen

Wat is de correlatie tussen negatieve ervaringen en de jeugd en gezondheidsrisico’s op lange termijn? Wat is de rol van het Zorginstituut Nederland? Waar houdt het Consortium Zwangerschap en Geboorte Noord-Nederland zich mee bezig? Deze thema’s als ook de regionale toegankelijkheid van geboortezorg, komen aan bod tijdens het zevende symposium Geboortezorg van het Consortium Zwangerschap en Geboorte Noord-Nederland. Het symposium wordt gehouden op 1 november 2019 in het Best Western Plus Hotel in Groningen.

Symposium met breed programma

Er is een breed programma met interessante inleidingen in de ochtend, over:

  • ‘Negatieve omstandigheden voor het (ongeboren) kind: wat kan ik daarmee?’, door Nynke Kuindersma, kinderarts, fellow sociale pediatrie UMCG en OCRN kinder- en jeugd GGZ
  • ‘Organisatie van zorg in de regio, het belang van de context’, door Sjaak Wijma voorzitter RvB Zorginstituut Nederland en voormalig zorgprofessional in het Noorden
  • ‘Terugblik op 2019 en vooruitblik op de toekomst van het Consortium’, door Jan Jaap Erwich, hoogleraar Obstetrie AMCG en voorzitter van de stuurgroep van het Consortium.

In de middag worden zes (interactieve) workshops gehouden, waar dieper wordt ingegaan op de thema’s en waar ook ruimte is voor interactie. Deelnemers kunnen meedoen aan twee workshops en geven dit op bij aanmelding via de website van Elann. Aanmelden kan tot uiterlijk 27 oktober 2019. In de flyer – zie hieronder – zijn alle workshops beschreven.

Meer informatie over het programma en de workshops treft u ook in de UITNODIGING Symposium Geboortezorg.

Gerelateerde items

Waarop letten bij de aanschaf van beeldbellen

De uitbraak van het Covid-19 virus dwingt de zorgsector om digitale zorg in te zetten, en... Lees meer

Tijdelijk gesloten! – Financiële hulp door Noodregeling digitale zorg thuis

Tijdelijk gesloten

27 maart 2020 - 13.30 uur - De SET COVID-19 is (tijdelijk) g... Lees meer

Dienstverlening aangepast!

We bevinden ons in een ongekende situatie. Huisartsen, ziekenhuizen, GGD- en en overheden... Lees meer