Geplaatst op: 4 mei 2021

25 mei | Café Doodgewoon over ‘Praat voordat je gaat’

Op dinsdag 25 mei 2021 organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg Oost-Veluwe een online bijeenkomst met als thema ‘praat voordat je gaat’. Het begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De (online) ZOOM-bijeenkomst is gratis én toegankelijk voor iedere betrokkene en belangstellende in de palliatieve zorg.

Praten over je levenseinde, dat omzeilen we het liefst. Waarschijnlijk zijn we allemaal een beetje bang voor de dood. Bang omdat je niet weet wat er gaat gebeuren, bang omdat je voelt dat je nog niet klaar bent met het leven óf bang bent om vergeten te worden. We zijn niet zo vertrouwd met de dood. We hebben er soms geen woorden voor. Iedereen is immers een leek in sterven. Toch is het belangrijk om over jouw laatste levensfase na te denken en te praten met je naasten. In café Doodgewoon vertelt gastspreker Leonie Vogels, psycholoog en begeleider van mensen in de laatste levensfase, op een inspirerende wijze over het belang van deze gesprekken en biedt handvatten.

Wat is Café Doodgewoon?
Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Oost -Veluwe waar informatieve thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Welkom zijn mensen met een levensbedreigende ziekte én hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Het netwerk Palliatieve Zorg Oost-Veluwe organiseert deze avonden in de gemeente Apeldoorn. Er zijn altijd meerdere ervaren hulpverleners en vrijwilligers aanwezig van de Kap en hospice Apeldoorn. Deze avond wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn. Vanwege COVID-19 zijn de bijeenkomsten voorlopig digitaal.

Aanmelden


Bijeenkomsten in 2021

  • 27 juli: Onderwerp volgt
  • 28 september: Film met nabespreking bij Gigant
  • 23 november:  Voltooid leven

Gerelateerde items

Steeds betere samenwerking​ rondom SOLK in Zwolle 

Begin 2021 werd een digitale vragenlijst over SOLK bij kinderen uit... Lees meer

Regionale Zorgalliantie in regio Zwolle: Publicatie infographic en update

De Regionale Zorgalliantie in Zwolle (RZA) is een netwerk van bestuurders uit zorg en wel... Lees meer

Conferentiereeks landelijke Achterstandsfonden ‘Goede voorbeelden

De landelijke Achterstandsfondsen organiseren een online conferentiereeks:  'Goede Voorbeelden 20... Lees meer