Geplaatst op: 15 mei 2023

Aan de slag met Welzijn op Recept? Bekijk onze toolkit!

Wilt u als zorgprofessional aan de slag met Welzijn op Recept? Bent u hier al mee bezig of wilt u evalueren? Proscoop heeft een aantal handige documenten op een rij gezet in de toolkit Welzijn op Recept. Per stap vindt u er relevante informatie waarmee u zelf aan de slag kunt. Gebruik de documenten ter inspiratie, neem ze direct over of pas ze aan naar uw eigen situatie.

Wat kunt u verwachten?

De toolkit bestaat uit drie onderdelen:

  • Wat is het?
  • Van start
  • Monitoren en evalueren

Op de pagina Wat is het? wordt het concept Welzijn op Recept verder toegelicht. Bekijk bijvoorbeeld het 7 stappenplan ‘Hoe start ik met Welzijn op Recept?’.

Onder Van start zijn twee categorieën gemaakt, de opstartende en uitvoerende fase. Per categorieën zijn er verschillende documenten (gespreksmodellen, afsprakenlijsten, persberichten en de basistraining Welzijn op Recept).

Monitoren en evalueren helpt om in beeld te brengen wat Welzijn op Recept oplevert. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld het gespreksinstrument of de basispresentatie.

Welzijn op Recept

In plaats van het ‘traditionele recept’ of de verwijzing voor te schrijven, verwijst de huisarts – via Welzijn op Recept (WoR) – patiënten door naar een welzijnscoach. Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met niet te zware psychosociale klachten, zoals vermoeidheid, eenzaamheid of vastlopen in het leven. Vaak spelen onderliggende, sociaal maatschappelijke problemen een rol. Door het voeren van ‘het andere gesprek’ vanuit Positieve Gezondheid komt de huisarts of praktijkondersteuner op andere oplossingen, die vaak buiten het medische circuit liggen. Welzijn op Recept is een verbinder tussen zorg en sociaal domein en helpt zo mensen snel op weg naar de juiste plek om aan de slag te gaan met hun gezondheid.

Wilt u meer weten over de toolkit Welzijn op Recept? Neem dan contact op met adviseur Renée Struijk.

Meer informatie

Gerelateerde items

Samenwerkingsverband Achterhoek monitort gezondheid met data-infrastructuur

De Vereniging Digitalisering Zorg Achterhoek en het samenwerkingsverband Lees meer

Positieve Gezondheid via de digitale snelweg

Ben je vanuit jouw organisatie bezig met Positieve Gezondheid? Ben je benieuwd hoe je dit... Lees meer

Jaarbericht Proscoop 2022

Het Proscoop jaarbericht 2022 is verschenen. Dit jaar stond in het teken van onze opgave om de sa... Lees meer