Geplaatst op: 18 augustus 2021

Arbeidsproblematiek Huisartsenzorg: nieuwe tegel op IJssellandscan.nl 

Er prijkt een nieuwe tegel op de website van IJssellandScan. Op deze gezamenlijke databank van Proscoop en GGD IJsselland is de tegel ‘Arbeidsproblematiek Huisartsenzorg’ in het leven geroepen. Zo wordt dit probleem beter inzichtelijk.

Grootschalig onderzoek in 28 AWZ-regio’s 

De arbeidsmarkt van de Nederlandse huisartsenzorg staat onder druk. Nivel heeft daarom in 2019/2020 een grootschalig onderzoek gehouden naar het wel en wee omtrent huisartsenzorg. In een serie van 28 factsheets is de uitslag in te zien. Iedere regio kan met deze data een eigen strategisch arbeidsmarktbeleid ontwikkelen. Regio IJssel-Vecht is een van deze 28 AWZ-regio’s waar dit onderzoek plaatsvond.  

Continu nieuwe cijfers

De nieuwe tegel wordt zo vaak mogelijk geupdatet. Op 9 september volgen er nieuwe cijfers op gemeentelijk niveau. Deze cijfers maakt men dan landelijk bekend per gemeente. Eind september zijn deze gegevens inzichtelijk op de website van IJssellandscan. Daarna volgen gemeentelijk factsheets met lokale resultaten, mogelijk zelfs op wijkniveau.

Wat doet Proscoop? 

De IJssellandScan geeft in één oogopslag de gezondheidsinformatie van de regio IJsselland weer. De insteek is om de beschikbare gezondheidsinformatie van GGD IJsselland en Proscoop op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier beschikbaar te maken. De informatie is zowel voor professionals bedoeld als voor inwoners van de regio IJsselland. 

Raadpleeg hier de data over arbeidsproblematiek huisartsenzorg

Gerelateerde items

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer

Proscoop adviseurs volgen opleiding ‘Design thinking’: belang inwoner staat voorop

Bij Proscoop hebben drie adviseurs de opleiding Design Thinking met succes afgerond. De i... Lees meer