Geplaatst op: 18 april 2019

Assen en Midden-Drenthe starten pilot logeerzorg

De gemeente Assen en Midden-Drenthe starten een pilot om de logeerzorg in Drenthe beter te positioneren. De gemeenten zijn één van de tien pilots die hiervoor een financiële bijdrage ontvangen van het Ministerie van VWS. Afgelopen woensdag werd het startsein voor de pilots gegeven door minister Hugo de Jonge.

Pilot logeerzorg

Hoe kunnen we de logeerzorg in Assen en Midden-Drenthe beter benutten? Die vraag staat centraal bij de pilot logeerzorg. Om dit onderzoeken gaan de gemeenten de samenwerking aan met het Zilveren Kruis, Icare, Denktank 60+, Huisartsenzorg Drenthe, CMO STAMM, Vaart Welzijn en het UMCG. Het Ministerie van VWS ondersteunt de pilot met een subsidie van 100.000 euro.

Mantelzorgers ontlasten

Om mantelzorgers te ontlasten, biedt de gemeente verschillende vormen van respijtzorg aan. Een vorm daarvan is de logeerzorg. Zorgvragers kunnen een nachtje ergens anders slapen, zodat de mantelzorger ontlast wordt van zijn mantelzorgtaken. Op dit moment wordt er nog niet zoveel gebruik gemaakt van de logeerbedden als werd verwacht. Tijdens de pilot gaan de partijen onderzoeken wat de reden is en hoe de voorziening beter kan aansluiten bij de behoefte van mantelzorgers/zorgvragers.

Rol Proscoop

Proscoop zit in de projectgroep van de pilot logeerzorg. Adviseur Frens Luning: “Een prachtige kans voor deze gemeenten om logeerzorg beter op de kaart te zetten en in te bedden in het overige regionale aanbod voor tijdelijk verblijf. Bovendien sluit deze pilot naadloos aan op de actuele ontwikkelingen op het gebied van ELV en de ELV-coördinatiepunten in de provincie Drenthe.”

Gerelateerde items

Ouderenzorg in Drenthe: Coördinatie ELV | Jaarbericht 2018

Het jaarbericht 2018 geeft een inkijkje in een aantal projecten dat Proscoop vorig jaar h... Lees meer

Minister Bruno Bruins: “SOLK is een begrip, maar het gaat over mensen.”

Afgelopen vrijdag bezocht adviseur Roeline Hubertse minister voor Medische Zorg en Sport ... Lees meer

Brief Bruins met vier rapporten over Eerstelijnsverblijf

Het eerstelijnsverblijf (ELV) is een vrij nieuwe zorgvorm, die nog sterk in ontwikkeling ... Lees meer