Geplaatst op: 5 juli 2019

Bouwen aan samenwerking rondom oncologie

Ter gelegenheid van het symposium Netwerk Oncologie Midden Gelderland in de zomer van 2019 heeft Proscoop de brochure Bouwen aan samenwerking rondom oncologie uitgebracht. In deze brochure komen vertegenwoordigers van verschillende netwerken uit onze regio en andere samenwerkingspartners aan het woord. De rode draad is samenwerken aan goede zorg en gezondheid dicht bij huis. 

De brochure bevat naast interviews een overzicht van de stand van zaken rondom eerstelijns oncologienetwerken in ons werkgebied. Proscoop ondersteunt deze multidisciplinaire netwerken waarin zorgverleners elkaar en elkaars expertise beter leren kennen en waarin de zorg voor patiënten beter en overzichtelijker wordt gemaakt. Adviseurs Rudie van den Berg, Lisette Kikkert en Annelies Diependaal van Zeeland ondersteunen ieder oncologische netwerken in ons werkgebied. “De lokale netwerken worden opgezet rondom het adherentiegebied van ziekenhuizen. Alleen samen kunnen we de (na)zorg voor patiënten met en na kanker geoptimaliseerd worden.”

Patiënt journey
Ook is er een voorbeeld opgenomen van een patiënt journey. Volgens adviseur Sjoukje Kruisselbrink een belangrijke methodiek die waardevolle inzichten geeft. “Het inzichtelijk maken van de patient journey is voor Proscoop een belangrijke methodiek, die we doorontwikkelen en in de toekomst breder willen gaan inzetten. Alleen de patiënt heeft zicht op zijn hele ‘reis’ door de zorg. Daar kunnen we als adviseurs, maar zeker ook als zorgverleners veel van leren! Door samen met de patiënt zijn patiëntreis in kaart te brengen, krijg je inzicht in de samenwerking in de keten en of de juiste zorg op de juiste plek wordt gegeven.”

Door op onderstaande afbeelding te klikken kunt u de brochure bekijken.

brochure oncologie

 

Contactpersonen lokale netwerken
Voor meer informatie over de lokale netwerken in de regio kunt u contact opnemen met:

Apeldoorn, Zupthen, AchterhoekRudie van den Berg
ArnhemAlina Fazal
Deventer, ZwolleLisette Kikkert

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer