Geplaatst op: 3 juni 2021

Doet u mee met de 80-80-80 Rookvrij Challenge Achterhoek?

Vanaf maandag 6 september 2021 gaat de Achterhoek de uitdaging aan: 80 dagen, 80 organisaties, 80 rookvrije plekken. De bedrijven die deze uitdaging aangaan, ontvangen wekelijks interessante opdrachten om het gesprek over roken te voeren en rookvrije plekken te creëren. Hun aanpak en resultaten delen ze met elkaar. Met de kracht van 80; samen komen tot een rookbeleid dat werkt. Met als stip op de horizon: in 2040 volledig rookvrije werkplekken.

80-80-80 challenge

Bent u ondernemer, praktijkhouder, bestuurder van een organisatie en heeft u interesse mee te doen met deze challenge? Wordt dan één van de 80 bedrijven/organisaties uit de Achterhoek die de uitdaging aangaat!
Op de website 80-80-80 challenge leest u wat de challenge inhoudt, wat meedoen oplevert en voor wie de challenge bedoeld is.

De organisatie van de 80-80-80 challenge is in handen van Achterhoek Rookvrij*.Achterhoek Rookvrij is een initiatief van alle Achterhoekse gemeenten, GGD NOG, Iriszorg, huisartsen, Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Slingeland Ziekenhuis.

Wat doet Proscoop?

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken, kan de gezondheid van een grote groep Nederlanders verbeteren. De Rijksoverheid heeft een Nationaal Preventieakkoord afgesloten, waarin afspraken staan over de aanpak van deze leefstijlthema’s. Proscoop onderschrijft dit preventieakkoord en adviseert in/ondersteunt bij programma’s en projecten in de regio bij deze leefstijlthema’s. Onze adviseur Dorien van der Wal is projectleider binnen het project ‘Achterhoek Rookvrij’.

Gerelateerde items

Achterhoekmonitor lanceert dashboard de Gezondste Regio

Achterhoek Ambassadeurs lanceerden in juli 2021 een nieuw onderdeel van de Achterhoekmoni... Lees meer

Achterhoekmonitor: Gezondste Regio gelanceerd

Thematafel de Gezondste Regio richt zich op vernieuwing en verbetering binnen zorg en wel... Lees meer

Inzet POH Jeugd in Oost-Achterhoek succesvol: laagdrempelig en dichtbij huis!

Door inzet van een praktijkondersteuner jeugd (POH Jeugd) in een huisartsenpraktijk wordt... Lees meer