Geplaatst op: 19 januari 2021

De IJssellandScan bestaat 2 jaar

Via de website, www.ijssellandscan.nl, delen GGD IJsselland en Proscoop nu al ruim twee jaar al hun onderzoekscijfers. Een mooi hulpmiddel voor gemeenten en ketenpartners die de IJssellandScan kunnen gebruiken bij onderbouwing van hun beleid. 

Begin april 2020 is een speciale pagina ‘Corona Actueel’ aangemaakt op de IJssellandScan. Hier deelt GGD IJsselland hun cijfers over corona. De cijfers worden sindsdien wekelijks bijgewerkt op een vast moment. De bezoekcijfers van de IJssellandScan zijn sinds de corona-pagina enorm toegenomen: van zo’n 20 bezoekers per dag naar gemiddeld 300 per dag met uitschieters naar een paar duizend bezoekers per dag. De IJssellandScan draagt haar steentje bij door cijfers overzichtelijk beschikbaar te stellen.

Data uit het Vechtdal

Een mooie toevoeging aan de IJssellandScan is de speciale pagina voor Vitaal Vechtdal. Deze pagina brengt geeft een beeld van de gemeenten in het Vechtdal en laat de stand zien ten opzichte van de strategische doelstellingen van Vitaal Vechtdal. Proscoop ondersteunt de doelstelling ‘gezond en vitaal blijven’ van Vitaal Vechtdal, door verbindingen te leggen tussen zorg, gemeente, welzijn en burgers.

Gezondheidsinformatie in beeld

De IJssellandScan is een samenwerking tussen GGD IJsselland en Proscoop en geeft in één oogopslag de gezondheidsinformatie van gemeenten in regio IJsselland weer. Openbare data worden op een gebruikersvriendelijke manier gevisualiseerd, waardoor snel en eenvoudig inzicht ontstaat in de (positieve) gezondheid van inwoners. De website bestaat uit drie onderdelen: actuele thema’s die steeds wisselen, nieuwsberichten over projecten en informatie over algemene thema’s als: bevolking en preventie en zorg.

 

 

Gerelateerde items

‘Gezondheid staat als rode draad op agenda van Provincie Overijssel’: adviseur Rosalie Bosman

Rosalie Bosman, adviseur Sociale Kwaliteit, komt op de fiets naar onze afspraak. ‘Natuurl... Lees meer

Regionale beweging Positief Gezond IJsselland

In de regio IJsselland zijn verschillende partijen bezig met Lees meer