Geplaatst op: 29 juni 2020

Digitale innovaties en Ehealth

Gemeenten worden gestimuleerd om digitale innovaties en Ehealth expliciet onderdeel uit te laten maken van hun lokale aanpak van gezondheidsvraagstukken. Met extra aandacht voor de toegankelijkheid van de digitale mogelijkheden voor mensen met beperkte (digitale) vaardigheden of een fysieke of zintuiglijke beperking. In de langdurige en curatieve zorg wordt digitale zorg al vaker ingezet.

De landelijke nota gezondheidsbeleid 2020-2024 noemt expliciet de inzet van digitale innovaties door gemeenten als het gaat om oplossingen in de regio of gemeente, op maat, dicht bij mensen: de juiste zorg op de juiste plek.

Digitale innovaties

Digitale middelen dragen bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Bijvoorbeeld door apps of wearables, zoals stappentellers, en door (gezondheids)gegevens van mensen veilig en betrouwbaar te ontsluiten in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).
En dit werkt! Zo gaven deelnemers van een panelbijeenkomst in Apeldoorn rondom gezonde leefstijl aan dat apps en wearables hen motiveren om te bewegen en op hun voeding te letten. “Als ik nog niet genoeg stappen heb gemaakt op een dag, ga ik nog even een blokje om”.

Meerwaarde en kansen

Ziet u net als ons de meerwaarde en kansen van digitale zorg en wilt u er mee aan de slag? Wij denken graag met samenwerkende organisaties mee over de digitale mogelijkheden en begeleiden u bij het implementeren van digitale zorg en de herinrichting van zorg- en (samen)werkprocessen.

Gerelateerde items

Digitalisering centraal bij InEen Online event

Digitale zorg in de eerste lijn stond in september een week lang centraal in het InEen Online Eve... Lees meer

Inspirerende webinar digitale zorg terugkijken

In de eerstelijnszorg wordt steeds meer Lees meer

Tweede subsidieronde Implementatie- en opschalingscoaching zorginnovatie

Het programma Zorg voor innoveren biedt een tweede subsidieronde aan voor zorginnovatoren... Lees meer