Geplaatst op: 29 juni 2020

Digitale innovaties en Ehealth

Gemeenten worden gestimuleerd om digitale innovaties en Ehealth expliciet onderdeel uit te laten maken van hun lokale aanpak van gezondheidsvraagstukken. Met extra aandacht voor de toegankelijkheid van de digitale mogelijkheden voor mensen met beperkte (digitale) vaardigheden of een fysieke of zintuiglijke beperking. In de langdurige en curatieve zorg wordt digitale zorg al vaker ingezet.

De landelijke nota gezondheidsbeleid 2020-2024 noemt expliciet de inzet van digitale innovaties door gemeenten als het gaat om oplossingen in de regio of gemeente, op maat, dicht bij mensen: de juiste zorg op de juiste plek.

Digitale innovaties

Digitale middelen dragen bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen. Bijvoorbeeld door apps of wearables, zoals stappentellers, en door (gezondheids)gegevens van mensen veilig en betrouwbaar te ontsluiten in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).
En dit werkt! Zo gaven deelnemers van een panelbijeenkomst in Apeldoorn rondom gezonde leefstijl aan dat apps en wearables hen motiveren om te bewegen en op hun voeding te letten. “Als ik nog niet genoeg stappen heb gemaakt op een dag, ga ik nog even een blokje om”.

Meerwaarde en kansen

Ziet u net als ons de meerwaarde en kansen van digitale zorg en wilt u er mee aan de slag? Wij denken graag met samenwerkende organisaties mee over de digitale mogelijkheden en begeleiden u bij het implementeren van digitale zorg en de herinrichting van zorg- en (samen)werkprocessen.

Gerelateerde items

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Visievorming E-health bij zorgorganisatie Aura Care 

Met behulp van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) - visievorming is Lees meer

Werkbezoek aan Technologie en Zorg Academie in Ulft

Tijdens een werkbezoek op 4 november 2021 werden wethouders, bestuurders van zorgorganisa... Lees meer