Geplaatst op: 30 juli 2018

Femke Sprick, POH-jeugd in Berkelland

In de Oost-Achterhoek (Berkelland, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk) is bij de opzet van de pilot gekozen voor een praktijkondersteuner jeugd (POH-Jeugd) in vier huisartsenpraktijken. Een POH-Jeugd past beter in de lokale situatie en de wensen van de gemeente en huisartsen. Femke Sprick is één van deze POH-jeugd. Zij is éénmaal in de veertien dagen op vrijdag aan het werk in de huisartsenpraktijk in Berkelland. 

Brede problematiek

In het interview vertelt Femke: ‘Mijn beeld is dat er veel vaker brede problematiek is, niet eens zo vaak GGZ problematiek. De insteek van school en ouder richt zich meestal op inzet van zware hulp. We zien veel vragen over opvoeding, over de situatie op school of problematiek die betrekking heeft op de thuissituatie.’
Femke heeft tijd en ruimte voor een brede vraagverkenning en kent de sociale kaart, zodat goede hulp in de buurt efficiënt ingezet wordt: ‘Dat wij als POH-jeugd de sociale kaart zo goed kennen is voor de huisarts heel prettig. Dat hoor ik ook van collega’s. Er zijn zoveel aanbieders in het veld, die allemaal kennen, is voor een huisarts niet te doen’.

Lees het hele interview Femke Sprick POH-Jeugd Berkelland

Rol Proscoop

Henk-Jan de Winter is voor Proscoop projectleider in deze pilot. Informatiemanagement is belangrijk in deze pilot die onderdeel uitmaakt van een reeks pilots in de Achterhoek. Proscoop verzorgde de data en verwerkte deze in overzichtelijke rapportages.

Brochure Kind- en jeugdhulp

Het interview met Femke is opgenomen in de brochure Kind- en jeugdhulp. Hierin leest u over de resultaten en ervaringen van betrokkenen bij de verschillende pilots in de Achterhoek en Assen. Aan bod komen onder andere ervaringen van betrokken zorgverleners, het perspectief van de gemeente en tips voor als u ook aan de slag wilt met een innovatief project op het gebied van kind- en jeugdhulp.

 

 

Gerelateerde items

Webinar Geïntegreerde regionale data infrastructuur Achterhoek (GeRDA) groot succes

Woensdag 11 mei hebben ruim 50 bestuurders en andere geïnteresseerden kennis genomen van ... Lees meer

Hotspottersaanpak Achterhoek

In de Achterhoek start een pilot bij veelgebruikers in zorg en sociaal domein. De hotspot... Lees meer

De Achterhoek Rookvrij Challenge: bewustwording rookvrije organisatie

Op maandag 6 september 2021 was het zover. Bijna 18 Achterhoekse organisaties gingen met ... Lees meer