Geplaatst op: 27 augustus 2018

Hoe kan het anders? Proscoop gaat met u op inspiratietour!

Donderdag 4 oktober gaan we op bezoek bij mooie voorbeelden van hoe het anders kan in de gezondheidszorg. Dit doen we samen met geïnteresseerde relaties die positieve gezondheid een warm hart toedragen en graag worden geïnspireerd door anderen die hier al mee aan de slag zijn. We reizen met een bus naar Meppel, Utrecht en Nijkerk. De nieuwe plannen van Nieuwegein worden onderweg verteld.

Positief gezond; van anders denken naar anders doen

Van anders denken naar anders doen’. In een tijd waar de zorg verandert, de mens (patiënt) én de wereld rondom de mens steeds belangrijker wordt, verandert ook het vertrekpunt. Steeds vaker is niet ziekte, maar positieve gezondheid het vertrekpunt. De wet-, regelgeving en protocollen zijn niet langer leidend. Eerder verzorgden wij regionale workshops over anders denken, anders doen. In deze workshops werd aan de hand van de vragen ‘wat moet er gebeuren om de kanteling te maken van ‘ziekte en zorg’ naar ‘gezondheid en gedrag’ en wat kunt u doen, waar staat u en wat is uw doel gewerkt. Zo ontstond het inzicht dat positieve gezondheid een manier is die bij de verandering helpt.

Inspiratietour

Om inspiratie op de doen en te ervaren wat anders denken en anders doen betekent in de praktijk, organiseren we een inspiratietour. Met een bus vol enthousiaste geïnteresseerden toeren we een dag langs mooie praktijkvoorbeelden: Spectrum medisch centrum in Meppel, Julius Leische Rijn, gezondheidscentra & Inde kerngezond en gezondheidscentra Nijkerk. Onderweg horen de reizigers het verhaal en de nieuwe plannen van Nieuwegein. Reisleider is Chantal Walg, schrijven van het boek ‘Gezond Centraal, opschudding in de gezondheidszorg’ en trainer van onze workshops over positieve gezondheid.

Ook geïnteresseerd?

Staat u open voor een andere kijk op gezondheidszorg en wilt u ervaren hoe het anders kan in de dagelijkse praktijk? Dan kunt u dit kenbaar maken aan Marja Ooms, coördinator scholingen en bijeenkomsten.

Positieve gezondheid

Proscoop hecht waarde aan de kracht van positieve gezondheid. Positieve gezondheid gaat over meer dan alleen de fysieke gezondheid, ook over veerkracht; het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, gelet op de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Daarom organiseren wij workshops voor zorgverleners over de kracht van positieve gezondheid en een inspiratietour langs inspirerende voorbeelden.

Institute for Positive Health (iPH) is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid. De stichting is opgericht door Machteld Huber, de grondlegger van het gedachtegoed. Het instituut wil de beweging die ontstaan is rond Positieve Gezondheid stimuleren, versterken en versnellen. Zo maken we met elkaar van Nederland de grootste Blue Zone ter wereld, een plek waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven dan waar ook ter wereld.

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer