Geplaatst op: 5 december 2018

IJssellandScan; data gebundeld in een website

Data over gezondheid, kwaliteit van zorg en kosten zijn nodig om goede zorg en gezondheid dichtbij te organiseren met de burger als uitgangspunt. Met de IJssellandScan – ijssellandscan.nl – hebben GGD en Proscoop een belangrijke stap gezet om de informatie over gezondheid, participatie, preventie en zorg van de regio IJsselland overzichtelijk en toegankelijk te maken. Dinsdagmiddag 4 december 2018 is de digitale databank feestelijk gelanceerd door directrice Rianne van den Berg van de GGD IJsselland en directeur Arie Jongejan van Proscoop.

De databank is een belangrijke stap waarmee kennis en informatie beschikbaar komt voor een breed publiek in de regio: professionals in zorg en sociaal domein én inwoners zien in één oogopslag de voor hen belangrijke informatie. Professionals kunnen deze informatie gebruiken om gericht beleid te ontwikkelen.

Regio IJsselland

De regio IJsselland bestrijkt de gemeentes Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Kampen, Zwolle, Olst-Wijhe, Raalte en Deventer.

Veel belangstelling

Ruim vijftig mensen waren aanwezig bij de lancering van de IJssellandScan, waaronder gemeentebestuurders, beleidsmedewerkers en onderzoekers uit de regio IJsselland. Ook vertegenwoordigers van andere zorgorganisaties woonden de lancering bij. Door twee gekleurde linten aan elkaar te knopen – wat de samenwerking en de verbinding van kennis en informatie symboliseerde – ging de website online.

Samenwerking GGD en Proscoop

De IJssellandScan is een samenwerking tussen GGD IJsselland en Proscoop. Proscoop beschikt over gegevens over zorg en zorggebruik in de regio en de GGD IJsselland beschikt over data over de gezondheid in de regio IJsselland. Door deze informatie te bundelen wordt effectief en efficiënt gebruik gemaakt van de gegevens. Dit helpt de samenwerking tussen eerstelijnszorg en het sociaal domein te verbeteren. Je leest in deze rubriek meer over de samenwerking tussen GGD IJsselland en Proscoop voor de IJssellandScan.

De komende tijd wordt de site doorontwikkeld en ook vindbaarheid en toepassing van de data uitgebreid.

Gerelateerde items

Nieuw: Zelf aan de slag met informatiemanagement

Informatiemanagement kan u als (zorg)professional helpen bij het maken van de juiste, ond... Lees meer

Webinar Geïntegreerde regionale data infrastructuur Achterhoek (GeRDA) groot succes

Woensdag 11 mei hebben ruim 50 bestuurders en andere geïnteresseerden kennis genomen van ... Lees meer