Geplaatst op: 9 februari 2023

Inschrijving congres Kanker & Leven geopend

Hoe kunnen we de zorg voor gevolgen van kanker buiten het ziekenhuis met elkaar verbinden? Op 12 mei 2023 staat deze vraag centraal tijdens het congres Kanker & Leven. Het ochtendprogramma is landelijk en kunt u volgen via een livestream. Proscoop kiest voor een dagprogramma waar wij het ochtend- en middagprogramma laten plaatsvinden op locatie de St@art, naast de Apenheul. Het congres wordt georganiseerd vanuit de Taskforce Cancer Survivorship Care, het IKNL, NFK,  Proscoop en de Regionale Ondersteuningstructuren (ROS’en*), het middagprogramma wordt door Proscoop zelf georganiseerd.


Inspireren en verbinden

Proscoopmanager Marijke Maalderink vertelt: ‘Tijdens het congres maken we kennis met elkaar, delen we verhalen uit de praktijk en gaan we in op het belang van goede samenwerking. Een mooi dagprogramma met sprekers die inspireren in een prachtige omgeving. Proscoop kiest bewust voor een locatie in een natuurlijke omgeving. Natuur helpt bij het verbinden en zorgt voor inspiratie op deze waardevolle dag. Beleef deze dag fysiek in het bosrijke stadspark Berg en Bos in de St@art naast de Apenheul.’

 

 

Interactief en creatief programma

 

Proscoopadviseur Lisanne Mulderij: ‘Het ochtendprogramma volgen we gezamenlijk via de livestream in de St@art. De invulling van het middagprogramma organiseert Proscoop en heeft een interactief karakter. Het gehele programma wordt muzikaal omlijst door Lisanne Spaander, ervaringsdeskundige en zangeres. Zij gebruikt haar persoonlijke verhaal in haar muziek en zingt met een krachtige boodschap.’

 

Het middagprogramma start met de keuze uit een van de vier workshops:

  • een interactieve wandeling met als thema netwerken opbouwen en onderhouden
  • een workshop door een dierenarts van de Apenheul die vertelt over kanker bij apen in vergelijking met mensen
  • een workshop van centra voor leven met en na kanker en een experience-activiteit
  • een workshop over hoe je samen met de patiënt tot een passend behandelplan komt. Wat is noodzakelijk? Met input vanuit de regionale (tweedelijns) oncologienetwerken.

Daarna nemen diverse sprekers u mee in hun verhaal. Zo neemt Inès von Rosenstiel (medisch specialist Rijnstate) ons mee in de wereld van integrative medicine. Gaan we met Frank Greeven op ontdekkingsreis naar optimale zorg voor mensen met en na kanker. En geven Floor van Nuenen en Ineke Middelveldt (UMCG) ons een kijkje in de keuken van de regionale (tweedelijns) oncologienetwerken.

 

Accreditatie voor het congres wordt aangevraagd bij ABAN, ADAP, NIP, ABSG, VSR en KNGF.

Gerelateerde items

Samenwerkingsverband Achterhoek monitort gezondheid met data-infrastructuur

De Vereniging Digitalisering Zorg Achterhoek en het samenwerkingsverband Lees meer

Positieve Gezondheid via de digitale snelweg

Ben je vanuit jouw organisatie bezig met Positieve Gezondheid? Ben je benieuwd hoe je dit... Lees meer

Jaarbericht Proscoop 2022

Het Proscoop jaarbericht 2022 is verschenen. Dit jaar stond in het teken van onze opgave om de sa... Lees meer