Geplaatst op: 6 augustus 2020

Integrale digitale aanpak voor hoog-risicopatiënten

Sinds 27 juli is er een tweede ronde gestart voor de SET COVID-19 subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Beschikbaar voor de inzet van digitale zorg thuis. Klik hier voor alle informatie rondom de aanvraag. 

Integraal Netwerk met ‘Technology Included’
De zorg is begin 2020 overvallen door de corona pandemie. In no-time is beeldbellen ingezet om contact te kunnen onderhouden met patiënten. Om zorg aan kwetsbare personen van voldoende niveau te kunnen blijven leveren is meer dan dat nodig. De patiënten kunnen hierbij een grotere rol spelen, maar hebben wel persoonlijke en digitale ondersteuning nodig.

Inzet van digitale middelen in de zorg blijft nodig. Q-Consult Zorg heeft een multidisciplinaire blended aanpak ontwikkeld: Integraal Netwerk met ‘Technology Included’ (INTI). Hierin speelt wijkverpleging bij hoog-risicopatiënten een coördinerende rol waarmee de huisarts ontlast wordt. Lees deze brochure en zie hoe hulp aan hoog-risicopatiënten met een mix van persoonlijk en digitale middelen zorgt voor de continuïteit van zorg. Proscoop werkt samen met Q-Consult Zorg bij de implementatie van dit concept.

Voor dit concept wordt gebruik gemaakt van de SET Covid-19 2.0 subsidieregeling. Ruim 53 van de 77 miljoen daarvan is bestemd voor de wijkverpleging. De financiële ruimte voor de huisartspraktijken is beperkt. Huisartsenpraktijken kunnen meer gebruikmaken van deze regeling door deze samen met thuiszorgorganisaties aan te vragen.

Aanvragen
Mocht u een SET Covid 2.0 subsidie aanvraag willen doen voor een ander onderwerp dan helpen we u uiteraard ook graag bij het opstellen van de aanvraag en desgewenst de uitvoering van het project. De adviseurs van Proscoop kunnen u helpen met het indienen van een aanvraag en bij het implementeren van digitale zorg. Voor de verschillende werkgebieden kunt u contact opnemen met:

Regio Drenthe-Flevoland: Janiek Hanken
Regio Zwolle-Salland-Vechtdal: Henk Bloten
Regio Apeldoorn-Zutphen-Achterhoek: Anita Lahuis
Regio Arnhem: Kim Boerakker

Proscoop werkt rondom digitale zorg samen met landelijke partijen, zoals VitaValley en Q-Consult. De kennis vanuit deze organisaties kan worden ingebracht in onze projecten. We combineren kennis en kunde op het gebied van digitale zorg met onze onafhankelijke positie en verbindende rol in de regio.

Gerelateerde items

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Werkbezoek aan Technologie en Zorg Academie in Ulft

Tijdens een werkbezoek op 4 november 2021 werden wethouders, bestuurders van zorgorganisa... Lees meer

Special ‘Digitale zorg’; interessante ontwikkelingen in de regio

Digitale middelen worden op verschillende manieren in de zorg ingezet. In de regio zijn m... Lees meer