Geplaatst op: 6 augustus 2020

Integrale digitale aanpak voor hoog-risicopatiënten

Sinds 27 juli is er een tweede ronde gestart voor de SET COVID-19 subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Beschikbaar voor de inzet van digitale zorg thuis. Klik hier voor alle informatie rondom de aanvraag. 

Integraal Netwerk met ‘Technology Included’
De zorg is begin 2020 overvallen door de corona pandemie. In no-time is beeldbellen ingezet om contact te kunnen onderhouden met patiënten. Om zorg aan kwetsbare personen van voldoende niveau te kunnen blijven leveren is meer dan dat nodig. De patiënten kunnen hierbij een grotere rol spelen, maar hebben wel persoonlijke en digitale ondersteuning nodig.

Inzet van digitale middelen in de zorg blijft nodig. Q-Consult Zorg heeft een multidisciplinaire blended aanpak ontwikkeld: Integraal Netwerk met ‘Technology Included’ (INTI). Hierin speelt wijkverpleging bij hoog-risicopatiënten een coördinerende rol waarmee de huisarts ontlast wordt. Lees deze brochure en zie hoe hulp aan hoog-risicopatiënten met een mix van persoonlijk en digitale middelen zorgt voor de continuïteit van zorg. Proscoop werkt samen met Q-Consult Zorg bij de implementatie van dit concept.

Voor dit concept wordt gebruik gemaakt van de SET Covid-19 2.0 subsidieregeling. Ruim 53 van de 77 miljoen daarvan is bestemd voor de wijkverpleging. De financiële ruimte voor de huisartspraktijken is beperkt. Huisartsenpraktijken kunnen meer gebruikmaken van deze regeling door deze samen met thuiszorgorganisaties aan te vragen.

Aanvragen
Mocht u een SET Covid 2.0 subsidie aanvraag willen doen voor een ander onderwerp dan helpen we u uiteraard ook graag bij het opstellen van de aanvraag en desgewenst de uitvoering van het project. De adviseurs van Proscoop kunnen u helpen met het indienen van een aanvraag en bij het implementeren van digitale zorg. Voor de verschillende werkgebieden kunt u contact opnemen met:

Regio Drenthe-Flevoland: Janiek Hanken
Regio Zwolle-Salland-Vechtdal: Henk Bloten
Regio Apeldoorn-Zutphen-Achterhoek: Anita Lahuis
Regio Arnhem: Kim Boerakker

Proscoop werkt rondom digitale zorg samen met landelijke partijen, zoals VitaValley en Q-Consult. De kennis vanuit deze organisaties kan worden ingebracht in onze projecten. We combineren kennis en kunde op het gebied van digitale zorg met onze onafhankelijke positie en verbindende rol in de regio.

Gerelateerde items

Tweede subsidieronde Implementatie- en opschalingscoaching zorginnovatie

Het programma Zorg voor innoveren biedt een tweede subsidieronde aan voor zorginnovatoren... Lees meer

Ondersteuning maatschappelijke beweging tegen eenzaamheid

ZonMW biedt een subsidie met als doel het stimuleren van de duurzame doorontwikkeling, ev... Lees meer

Subsidieregelingen in coronatijd

Voor zowel zorg als welzijn zijn er verschillende financiële mogelijkheden voor extra ond... Lees meer