Geplaatst op: 12 augustus 2021

Interactieve regiotour voor en met ouderen in Gelderland en Brabant op 21 september 2021

Kennis delen, inspiratie opdoen tijdens de interactieve regiotour Zuid en Oost-Gelderland  en Oost-Brabant: Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis. In deze ronde langs verschillende regio’s kunnen ouderen, zorgprofessionals, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers ervaringen, kennis en leerpunten rondom dit thema met elkaar delen. Op 21 september, op Wereld Alzheimerdag, vindt deze plaats in Groesbeek, Gelderland.  

Een dag vol inspiratie  

Het belooft een dag vol inspiratie te worden met diverse sprekers uit het werkveld. Zo wordt er gesproken over veerkracht en betekenisvol leven met betrekking tot dementie. Ontdek hoe de mantelzorger de oudere kan ondersteunen met zelfregie en waardigheid.  

Samen waarde geven aan betekenisvol leven met dementie 

Inspirerende sprekers worden afgewisseld met interactieve sessies en panelgesprekken over uiteenlopende onderwerpen. Er zijn twee sessierondes, waarbij u telkens de keuze heeft uit drie verschillende sessies. . Daarnaast is bezoek mogelijk aan de tentoonstelling ‘Vele Gezichten van dementie’ in de kerk in Groesbeek. Aan het einde van de dag kunt u informeel napraten onder het genot van een drankje.

Een kleine greep uit de sessies

  • Als ik ouder word, dan wil ik graag … (op tijd nadenken over later, workshop)
  • Ouderenparticipatie 
  • Dementie en technologie 

Wat doet Proscoop op deze dag?

Onze adviseur Anita Lahuis verzorgt samen met Franca van Rosmalen (kennismanager van ROS Robuust) de eerstgenoemde sessie. Daarnaast begeleiden zij twee panelgesprekken. In deze gesprekken staat het thema dementie centraal:

  • Samen waarde geven aan betekenisvol leven met dementie
  • Oud worden (met dementie) vanuit een andere cultuur

Niet over ouderen, maar mét ouderen  

Uiteraard gaat het niet alleen over de ouderen, maar wordt er ook mét ouderen gesproken! Raak geïnspireerd en laat u meenemen in de wereld van regionale projecten. Meer weten over het dagprogramma of meteen inschrijven? Lees verder.

De rol van Proscoop en de nieuwe generatie ouderen 

Mensen worden steeds ouder en het aandeel senioren in Nederland neemt toe. De meeste senioren zijn vitaal. Tegelijkertijd verwachten we in de toekomst steeds meer senioren met één of meerdere chronische aandoeningen. Senioren willen langer thuis wonen, meer de regie houden en willen vitaal, veerkrachtig en betekenisvol ouder worden. Deze bredere kijk op ouder worden vraagt een andere manier van ondersteuning, zorg en samenwerking. Met iedereen die een netwerk vormt rondom ouderen. Als regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland organiseert Proscoop deze samenwerking tussen partijen uit sociaal en medisch domein, liefst samen met senioren. Dit alles om het langer thuis wonen en leven mogelijk te maken met aandacht voor de behoefte en beleving van de doelgroep.

Proscoop is betrokken bij en verzorgt een bijdrage aan de regiotour Oost Gelderland-Oost Brabant en de regiotour Drenthe Overijssel op 8 oktober 2021.  

Geïnteresseerd? Lees meer over de regiotour of meld u meteen aan 

De regiotour Zuid en Oost-Gelderland en Oost-Brabant vindt plaats op 21 september 2021 vanaf 8.45 tot 15.30 uur in Restaurant-Café De Linde, Cranenburgsestraat 33 in Groesbeek. 

Voor een inkijkje in eerdere regiotours lees verder.

Voor meer inspiratie, lees ook:

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer