Geplaatst op: 20 mei 2021

Kansrijke Start Epe – startbijeenkomst op 15 juni 2021

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start en voor zijn of haar verdere ontwikkeling. Een gezonde start geeft een kind niet alleen meer kansen op goede gezondheid, maar ook op deelname aan onderwijs, participatie op de arbeidsmarkt en in de samenleving. In Epe worden stappen gezet om kinderen een betere start te geven. Tijdens een online bijeenkomst op 15 juni a.s. vindt de vorming van een lokale coalitie plaats.

Kansrijke Start, landelijk actieprogramma

Het landelijke actieprogramma Kansrijke Start stimuleert gemeenten om lokale of regionale coalities te bouwen die gezamenlijk ketenafspraken maken over de ondersteuning aan kwetsbare ouders voor en tijdens de zwangerschap en na de geboorte zodat meer kinderen een kansrijke start krijgen. Intensieve samenwerking tussen ketenpartners in het sociaal-medisch domein is één van de succesfactoren van het landelijke programma Kansrijke Start.

Startbijeenkomst en aanmelden

Bent u professioneel betrokken bij zorg/aandacht rond geboorte en kind in de gemeente Epe en heeft u geen uitnodiging voor deze startbijeenkomst ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden bij Rudie van den Berg en zij neemt dan contact met u op.

Meer informatie

Rol Proscoop

Proscoop is betrokken bij het opzetten van lokale en soms ook regionale samenwerkingsafspraken rondom Kansrijke Start in de Achterhoek, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Epe, Vechtdal en Zutphen.

Gerelateerde items

Op naar een kansrijke toekomst voor alle kinderen in de gemeente Epe

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans o... Lees meer

Arnhem Kansrijke Start – Geitenkamp krijgt eigen consultatiebureau

Op 3 januari gaat het consultatiebureau in de Geitenkamp van start. Dit is een nieuwe loc... Lees meer