Geplaatst op: 29 juli 2021

Laatste subsidieronde coaching opent op 1 september 2021

Bent u betrokken bij Welzijn op Recept? En wilt u daarin begeleid of gecoacht worden bij het starten met Welzijn op Recept of het verbeteren van uw huidige Welzijn op Recept project? Dan is de subsidieoproep van ZonMw wellicht iets voor u!

Op 1 september opent de laatste ZonMw subsidieronde Implementatie- en opschalingscoaching. Via de regeling wordt subsidie aangevraagd voor een coachingstraject van maximaal vier maanden, tot een bedrag van 5.000 euro. Met deze subsidie is het mogelijk om Welzijn op Recept te starten of op te schalen en kunt u de voucher bijvoorbeeld gebruiken voor advisering bij de implementatie, startbijeenkomsten Welzijn op Recept en trainingen of intervisie voor welzijnscoaches.

Welzijn op Recept

Welzijn op Recept helpt de juiste zorg op de juiste plek te brengen. Een huisarts verwijst een patiënt bij Welzijn op Recept door naar een welzijnscoach. De welzijnscoach voert één of meerdere gesprekken met de patiënt en begeleidt de patiënt naar passende activiteiten of hulp. Welzijn op Recept draagt daarmee bij aan het verbeteren van de gezondheid van de patiënt – in de breedste zin van het woord, ofwel positieve gezondheid – en aan een betere kwaliteit van zorg tegen lagere kosten.

Rol Proscoop

Met ondersteuning van Proscoop wordt in verschillende gemeenten gewerkt aan de lokale kleur van Welzijn op Recept. Zo zijn er in Arnhem gesprekken, verkeert Flevoland in de opstartfase en zijn wij betrokken in onder meer de gemeenten Zwolle, IJsselmuiden, Assen, Emmen, Vechtdal, Kampen, Steenwijkerland, Apeldoorn,
Zutphen en de acht Achterhoekse gemeenten.
Wilt u meer informatie of hulp bij de subsidieaanvraag? Dan kunt u contact opnemen met adviseur Aline Kronenberg.
Voor meer informatie over Welzijn op Recept kunt u terecht bij Kyra Jansing of Welmoed Nijboer (Achterhoek, Apeldoorn en Zutphen), Elisabeth Floor (Drenthe), Karlijn de Vries (Overijssel).

Gerelateerde items

Integraal Zorg Akkoord

Noodzakelijke transformatie in de zorg   Lees meer

Proscoop helpt met regionale ZonMw subsidieaanvraag Versterking eerstelijnszorg

Regionale eerstelijnszorgorganisaties kunnen gezamenlijk tot uiterlijk 25 juli een subsid... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer