Geplaatst op: 2 november 2020

Lancering zelfscan digitale vaardigheden voor huisartsenpraktijken

Dit is een bericht namens de coalitie Digivaardig in de zorg

Op 19 november om 16.10 uur lanceert de coalitie Digivaardig in de zorg de zelfscan digitale vaardigheden voor huisartsenpraktijken. Huisarts Bart Timmers opent de zelfscan en vertelt over wat digitalisering in de huisartsenpraktijk vraagt van de patiënt en van de huisarts. Met deze scan breng je als huisarts in kaart welke digitale vaardigheden je al hebt en welke je nog kan ontwikkelen.

Het knelpunt digitale vaardigheden
De zorg wordt steeds digitaler. Ook de huisarts werkt dagelijks met digitale toepassingen. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gebrek aan digitale vaardigheden is een  probleem want het kost tijd, zorgt voor fouten en verhoogt de werkdruk. Het vertraagt ook de adoptie van digitale innovaties die nodig zijn om de zorg betaalbaar te houden. Daarnaast zijn medewerkers met weinig digitale vaardigheden daar vaak onzeker over, waardoor ze minder plezier hebben in hun werk. Er zijn zelfs mensen die de zorg hierdoor verlaten.

De coalitie Digivaardig in de zorg
De coalitie Digivaardig in de zorg werkt al jaren aan het verbeteren van de digitale vaardigheden van zorgprofessionals. We zetten het onderwerp op de agenda en ondersteunen zorgorganisaties bij het digivaardiger maken van hun medewerkers. Voor de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, ggz en ziekenhuizen hebben we al zelftesten, leermiddelen en bijeenkomsten beschikbaar. Vanaf 19 november is er ook een zelftest digitale vaardigheden voor huisartsenpraktijken. De coalitie wordt gecoördineerd vanuit ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Meer informatie op www.digivaardigindezorg.nl en www.coalitiedigivaardigindezorg.nl.

Lancering bijwonen
Wil je meer horen over de zelftest digitale vaardigheden voor huisartsen en de lancering door ‘digitale enthousiasteling’ huisarts Bart Timmers digitaal bijwonen? Dat kan! Meld je hier aan voor de online werkconferentie van de coalitie Digivaardig in de zorg. Deze lancering is daar een onderdeel van (16.10 tot 16.40 uur). Eventueel kun je ook een van de interessante workshops bijwonen over hoe je de digitale vaardigheden in jouw organisatie verbetert! De werkconferentie vindt plaats binnen het ECP Jaarfestival.

Gerelateerde items

Wat de ROS’en kunnen betekenen op werkthema’s van het Integraal Zorg Akkoord

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte afspraken met een groot aanta... Lees meer

Professionals in zorg- en sociaal domein enthousiast over wandelen in Positieve Gezondheid

Op 26 oktober hebben we samen met 15 Drentse enthousiastelingen die méér willen met P... Lees meer

Ruim 100 zorgprofessionals volgden webinar ‘Kanker en Vermoeidheid’

Op 10 november volgden zo’n 100 zorgprofessionals het webinar rondom het thema ‘Kanker en... Lees meer