Geplaatst op: 14 maart 2018

Netwerken opbouwen rondom kinderen met SOLK

De afgelopen weken vonden de eerste netwerkbijeenkomsten met betrekking tot kinderen met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) plaats in Zwolle en Dalfsen. Professionals uit de regio’s die betrokken zijn bij opvang en zorg rondom kinderen met SOLK kwamen samen om aan de hand van casussen kennis met elkaar te maken.

Regionaal netwerk

Zij gaven aan behoefte te hebben aan een netwerk rondom SOLK-problematiek. Met het doorgeven van een bol wol werd de route van een SOLK-patiënt weergegeven. De reacties daarop waren duidelijk: “Chaos”, “Veel disciplines” en “Van het kastje naar de muur”.  Tijdens de bijeenkomsten is een begin gemaakt met het creëren van een regionaal netwerk. Een, in Zwolle, aanwezige fysiotherapeut: “Ik ben al een tijdje op zoek naar een psychologiepraktijk om mee samen te werken, die heb ik vanavond gevonden.”

Meer bijeenkomsten in de regio

De komende tijd organiseert Proscoop meer van deze bijeenkomsten in de regio’s Meppel en Kampen. Voor meer informatie over SOLK kunt u terecht bij Roeline Hubertse.

Gerelateerde items

Update Netwerk ALK en jeugd Apeldoorn e.o.  

Verbetering van de kwaliteit van zorg aan patiënten met ALK-problematiek in de re... Lees meer

Netwerken palliatieve zorg Achterhoek en Zutphen organiseren symposium ‘In gesprek’

Na een lange periode van elkaar niet kunnen ontmoeten organiseren de netwerken palliatieve zorg A... Lees meer

Verwondering, broedplaatsen en de kracht van samen

Toen ik me een half jaar geleden voorbereidde op het sollicitatiegesprek bij Proscoop bek... Lees meer