Geplaatst op: 22 oktober 2020

Webinar Niet ziek, wel zijn over Welzijn op Recept terugkijken

Ondanks dat het maandagochtend was, was het webinar ‘Niet ziek, wel zijn’ van 12 oktober helemaal volgeboekt. De deelnemers kwamen niet alleen uit het hele geografische werkgebied van Proscoop, maar ook vanuit diverse sectoren. Vanuit het zorgveld waren er praktijkondersteuners, oefen- en fysiotherapeuten, praktijkmanagers en huisartsen en vanuit het sociaal domein schoven sociaal werkers, beleidsmedewerkers en projectleiders/programmamanagers aan. Een mooie mix en precies de groepen die ertoe doen bij Welzijn op Recept.

Jan Joost Meijs van het landelijk netwerk nam ons op interactieve wijze mee in de ins en outs van Welzijn op Recept. De werkwijze in de praktijk werd toegelicht door Birsen Tas, welzijnscoach bij Wijz in Zwolle. Tenslotte gaf Welmoed Nijboer van Proscoop een inkijkje in de inbedding van Welzijn op Recept, in de bewegingen die in de Achterhoek gaande zijn om te komen van zorg naar gezondheid. Ook liet zij zien hoe Proscoop het opzetten en uitrollen van Welzijn op Recept kan aanjagen, ondersteunen en de verbinding kan leggen tussen zorg en sociaal domein.

Geïnspireerd door het grote aantal deelnemers en hun behoefte aan een vervolg, zal Proscoop in de toekomst vaker aandacht besteden aan Welzijn op Recept. Het webinar is hier terug te kijken. 

 

Gerelateerde items

Inspirerende online bijeenkomst Samenwerken in de wijk

Op 5 november organiseerden Medrie en Proscoop de online bijeenkomst ‘Samenwerken in de w... Lees meer

Transformatie in medicatie: hoe out of the box denkt u?

Op donderdag 8 oktober organiseerde de Regionale Zorgalliantie Zwolle (RZA) een webinar over het ... Lees meer

Inspirerende webinar digitale zorg terugkijken

In de eerstelijnszorg wordt steeds meer Lees meer