Geplaatst op: 10 december 2020

Nieuwsbrief programma Nu Niet Zwanger Regio Arnhem

Nu Niet Zwanger ondersteunt kwetsbare mensen (m/v) een bewuste keuze te maken over het moment van hun kinderwens, zodat zij niet onbedoeld zwanger worden. Door actieve begeleiding te bieden, beginnend bij een eerlijk gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie waarbij vanuit hun leefwereld wordt stilgestaan bij hun vragen, behoeften en (on)mogelijkheden.

Netwerk Nu Niet Zwanger Regio Arnhem
Nu Niet Zwanger investeert in twee belangrijke ketens:

De hulpverleningsketen bestaat uit professionals/  instellingen die direct contact hebben met de doelgroep en een rol vervullen in de begeleiding van de cliënt.

De somatische keten bestaat uit medische professionals die nodig zijn om anticonceptie te kunnen realiseren wanneer anticonceptie niet via reguliere wijze mogelijk is.

Het projectteam houdt zich actief bezig met het benaderen en aansluiten van deze netwerkpartners in de regio Arnhem. Momenteel zijn 39 instellingen aangesloten bij het netwerk Nu Niet Zwanger in de regio Arnhem. Dit zijn: Rijnstate Arnhem/ POP poli, RutgersHuis Oost, Coöperatie Opaal/ verloskundigen, Vroedvrouwenpraktijk Dieren Doesburg Brummen, Verloskundigcentrum Puur Vroedvrouwen, Apotheek de Witte,  huisartspraktijk Roboth, VGGM (JGZ, SG, OGGZ, TBC, asielzoekers en nieuwkomers), de wijk/ sociale teams van de 10 deelnemende gemeenten, Iriszorg, MEE, Leger des Heils, Pluryn, Stichting Onderdak, Abortuskliniek Mildred Clinic, Boriz, Philadelphia, Propersona, BuurtzorgT, Entrea Lindenhout, Siza, De Driestroom, Rijnstad, Zozijn, GGNet, SWL, COA, GZA, Jeugd Veilig Verder en Stichting JAM. Daarnaast zijn we met enkele andere huisartspraktijken in de regio in contact en worden er op dit moment concrete afspraken gemaakt.
Door het contact in dit netwerk dragen wij bij aan de coalitie vorming die Kansrijke Start beoogd.

In deze nieuwsbrief vindt u allerlei informatie over de stand van zaken van het programma Nu Niet Zwanger (NNZ) in Regio Arnhem.

Rol Proscoop
Adviseur Annelies Diependaal van Zeeland is projectleider van het programma.

Gerelateerde items

Nieuwe website met overzichtelijk aanbod Gecombineerde leefstijlinterventies regio Arnhem

Vind overzichtelijk het GLI aanbod van regio Arnhem op de nieuwe website: Lees meer

Op naar een kansrijke toekomst voor alle kinderen in de gemeente Epe

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans o... Lees meer

Arnhem Kansrijke Start – Geitenkamp krijgt eigen consultatiebureau

Op 3 januari gaat het consultatiebureau in de Geitenkamp van start. Dit is een nieuwe loc... Lees meer