Geplaatst op: 2 september 2019

Nominatie voor onze pilots Kind en jeugdhulp

De pilots Kind en Jeugd zijn genomineerd voor de Challenge van InEen-Tweedaagse. In onze pilots gaat het om mooie, innovatieve projecten rondom de jeugdhulpverlening in Assen en de Achterhoek. Wij zijn als projectbegeleider en voor monitoring betrokken bij deze pilots.

Wat is er te winnen?

De drie genomineerde projecten zijn mooie voorbeelden van de juiste zorg op de juiste plek. En natuurlijk is de extra aandacht, de publiciteit en de waardering door deze nominatie al mooi. Maar we gaan voor de eerste prijs: een professioneel filmpje over het project en een artikel in De Eerstelijns.

Pilots Kind en Jeugd

Bent u geïnteresseerd in deze pilots op het gebied van jeugdhulpverlening? We hebben een brochure gemaakt, daarin leest u over:

  • ervaringen van betrokken zorgverleners
  • het perspectief van de gemeente
  • de resultaten van de pilots
  • tips om ook aan de slag te gaan met een innovatief project op het gebied van kind- en jeugdhulp.

Lees of download de brochure.
Wilt u de brochure ontvangen? Een mail met vermelding van adres en aantal is voldoende: info@proscoop.nl

Rol Proscoop

Als projectbegeleider bij deze pilots dragen wij bij dat zorg, sociaal domein en onderwijs goed op elkaar aansluiten. Maar ook dat huisartsen meer zicht krijgen op zorgmogelijkheden dicht in de buurt èn wat dat betekent voor de inzet van specialistische zorg. Naast de projectbegeleiding, monitoren wij de pilots en verzorgen rapportage, evaluatie en begeleiden zo nodig de bijsturing.

Tweedaagse InEen

Op 25 en 26 september houdt Ineen haar jaarlijkse tweedaagse congres. Dan komen de leden samen rondom het thema ‘Juiste Zorg op de Juiste Plek; de regio in beweging’. Het gaat onder meer over samenwerking, over leiderschap, over inzicht krijgen in de populatie, over de zorg anders vormgeven en over de rol van de patiënt. De Tweedaagse  wil vooral een startpunt zijn voor versnelling van beweging in de regio.
Leden van InEen zijn huisartsendienstenstructuren, gezondheidscentra, zorggroepen, eerstelijns diagnostische centra en ROS’en.

 

Gerelateerde items

Achterhoek Rookvrij

Roken is nog steeds één van de belangrijkste oorzaken van ziekte en sterfte in Nederland.... Lees meer

Data- en informatiemanagement in de Achterhoek

Thematafel de Gezondste Regio richt zich op vernieuwing en verbetering binnen zorg en wel... Lees meer

Ouderen en alcohol in de Achterhoek

Alcohol is niet weg te denken uit onze samenleving. Veel mensen vinden het gezellig af en... Lees meer