Geplaatst op: 4 december 2018

Oncologienetwerken Doesburg, Doetinchem en Didam uit de startblokken

Tijdens een inspirerende bijeenkomst zijn onlangs drie lokale oncologienetwerken gevormd om patiënten beter bij te staan in hun eigen omgeving. Zorgverleners uit de eerste lijn werden op uitnodiging van Proscoop gastvrij onthaald door Bert Meijer, directeur van het gezondheidscentrum in Didam. Ook vertegenwoordigers vanuit het Slingeland Ziekenhuis en het oncologisch netwerk Keppel waren aanwezig.

Oncologie in de eerste lijn

Steeds meer oncologiepatiënten komen terecht in de eerste lijn. Patiënten die uitbehandeld zijn, patiënten die zijn genezen of patiënten in een terminale fase. Deze mensen komen niet alleen bij de huisarts of fysiotherapeut, maar bij veel meer disciplines in uw lokale situatie. Trefzekere zorg voor iedere patiënt met kanker vraagt om een soepele samenwerking van alle betrokken zorgverleners. Dit was een mooi vertrekpunt voor alle enthousiaste zorgverleners die de eerste bijeenkomst bijwoonden. Er was veel uitwisseling, goede samenspraak en vooral erkenning voor elkaars expertise.

Netwerken

De drie netwerken voor Doesburg, Doetinchem en Didam vormen – samen met het netwerk Keppel – een paraplu-overleg. In januari 2019 is er een vervolgoverleg. De trekkers van de netwerken (namen zijn bekend bij Proscoop) praten dan verder over inhoudelijke en praktische zaken. Rudie van den Berg, onze adviseur, begeleidt en adviseert dit paraplu-overleg.

Oost-Achterhoek

Ook rondom Winterswijk is het voornemen om enkele oncologische netwerken op te zetten. Maandag 10 december 2018 organiseert Proscoop een bijeenkomst om samenwerking rondom oncologische patiënten op gang te brengen. Meer informatie over deze bijeenkomst; klik hier.

 

Gerelateerde items

Oncologienetwerk Apeldoorn: Borstkanker en keuzes

Op 14 juni vond vanuit het Oncologienetwerk Apeldoorn een fysieke bijeenkomst plaats in U... Lees meer

Visievorming E-health bij zorgorganisatie Aura Care 

Met behulp van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) - visievorming is Lees meer

Veel belangstelling voor Webinar Oncologiezorgnetwerken in beeld

Maandag 20 juni jl. volgden bijna 250 mensen het webinar Oncologiezorgnetwerken in beeld.... Lees meer