Geplaatst op: 6 augustus 2020

Ondersteuning maatschappelijke beweging tegen eenzaamheid

ZonMW biedt een subsidie met als doel het stimuleren van de duurzame doorontwikkeling, eventueel in combinatie met uitbreiding van bestaande initiatieven gericht op het signaleren, voorkomen en/of verminderen van sociale of emotionele eenzaamheid primair bij ouderen boven de 75 jaar.

Het overdraagbaar maken van kennis en systematisch toetsen van het initiatief vormt een integraal onderdeel van de subsidie. De subsidie bestaat uit het evalueren en beschrijven van de initiatieven en het maken van plannen voor het verduurzamen en borgen van een initiatief. Het is mogelijk voor de verschillende stappen in de uitvoering van het project expertise inhuren om hierbij te ondersteunen.

U kunt een subsidie aanvragen voor het doorontwikkelen of uitbreiden op huidige locatie of uitbreiden naar een nieuwe locatie van uw bestaande initiatief tegen eenzaamheid. Dit kunnen lokale initiatieven zijn, maar ook landelijke die hun initiatief regionaal of lokaal willen uitrollen. Het initiatief is gericht het voorkomen of verminderen van sociale of emotionele eenzaamheid bij 75- plussers.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie zijn er een aantal voorwaarden opgesteld:

  • Het initiatief heeft een duidelijke en expliciete focus op het voorkomen en/of verminderen eventueel gecombineerd met signaleren van sociale en/of emotionele eenzaamheid onder ouderen (75+).
  • Ouderen (75+) worden specifiek benoemd als (sub)doelgroep in uw initiatief.
  • Het initiatief wordt uitgevoerd op lokaal niveau, in de buurt of wijk, op meerdere locaties en/of voor meerdere specifieke doelgroepen.
  • Het initiatief is niet een nieuw op te zetten initiatief en/of organisatie zijn.
  • Uw initiatief is aangesloten of voornemens om aan te sluiten bij de landelijke coalitie of één van de lokale coalities Eén tegen eenzaamheid.

De deadline voor het aanvragen is dinsdag 1 september 2020, 14:00 uur. Klik hier om naar de subsidieaanvraag te gaan.

 

Gerelateerde items

Attent Zorg Thuis; e-health ondersteunend aan cliënt en medewerkers

'Hoe en waar kan e-health efficiënt en effectief waarde toevoegen aan cliënten en medewer... Lees meer

Laatste subsidieronde coaching opent op 1 september 2021

Bent u betrokken bij Welzijn op Recept? En wilt u daarin begeleid of gecoacht worden bij ... Lees meer

Derde ronde voucher ZonMw: een collega als digicoach

Twee subsidierondes om een collega op te leiden tot digicoach werden al na twee dagen van... Lees meer