Geplaatst op: 21 september 2020

Op de fiets naar geluk en gezondheid in de Achterhoek I werkbezoek Paul Blokhuis

Ontzettend leuk en eervol natuurlijk, zo’n bezoek van de staatssecretaris. Maar hoe doe je dat in corona-tijd, en misschien nog wel belangrijker, hoe laat je nou echt zien waar het om gaat in jouw regio? De thematafel Gezondste Regio vond voor deze uitdagingen een echt Achterhoekse oplossing: geen woorden, maar daden.

Op de fiets

Op een spinningfiets in de Hamalandhal in Lichtenvoorde werd staatssecretaris Paul Blokhuis op 11 september bijgepraat over de ontwikkelingen en ambities in de Achterhoek. Dat gebeurde onder de kapstok van het Preventieakkoord ‘Gezondheid en geluk voorop in de Achterhoek’. Eén van de drie voorbeeldprojecten die werden gepresenteerd, was Achterhoek Rookvrij. Ook de armoede-aanpak in Winterswijk en Achterhoek in Beweging kwamen aan bod.

Onder de indruk

De staatssecretaris was onder de indruk van de combinatie van ambitie en daadkracht in de regio. Behalve een leuke ervaring was de komst van Blokhuis daarmee ook een stimulans om door te gaan. Of zoals we in de Achterhoek zeggen: d’ran!

Rol Proscoop

Adviseur Welmoed Nijboer fietste mee in de spinningkring rondom de staatssecretaris. Welmoed is evenals adviseurs Wilma Nijenhuis en Jantien Heideman vanuit haar werk voor de regio Achterhoek, betrokken in de bijbehorende overleg- en projectgroepen die onderdeel uitmaken van de Thematafel de Gezondste Regio.

Gerelateerde items

‘Integraal Zorgakkoord: Samenwerken in de regio voor passende zorg’

'Om passende zorg te kunnen bieden, moeten we samenwerken in de Lees meer

Netwerken palliatieve zorg Achterhoek en Zutphen organiseren symposium ‘In gesprek’

Na een lange periode van elkaar niet kunnen ontmoeten organiseren de netwerken palliatieve zorg A... Lees meer

Stoptober komt eraan: Helpt u ook mee?!

Dit jaar organiseren we vanuit Achterhoek Rookvrij twee Stoptober bijeenkomsten in de Ach... Lees meer