Geplaatst op: 3 december 2021

Oproep aan paramedici: enquête inventarisatie netwerken en organisatiegraad

Het programma ‘Organisatiegraad Paramedische Zorg’ is van start gegaan. Sinds 1 april 2021 is Proscoop, samen met andere ROS’en in Nederland, betrokken bij de uitvoering. Proscoop gaat strategische en praktische ondersteuning bieden bij de opstart en verdere ontwikkeling van multidisciplinaire paramedische samenwerkingsverbanden in de regio. Ook komt er een toolbox beschikbaar voor alle regio’s, waarmee netwerken zelf aan de slag kunnen. 

Vier pilotregio’s gestart

Het doel van het programma is de organisatiegraad van paramedische zorg te verhogen. Op deze manier wordt er actief bijgedragen aan de juiste zorg op de juiste plek. Inmiddels zijn vier pilotregio’s gestart met het opzetten of verder professionaliseren van het paramedisch netwerk:

  • Groningen
  • Noordoost-Noord-Brabant
  • Leiden & Bollenstreek
  • Twente

In deze pilotregio’s wordt ook onderzocht wat netwerken nodig hebben aan begeleiding en tools. Vanaf begin 2022 wordt het programma verder opgeschaald.

Rol van Proscoop

Vanuit Proscoop zien wij dit als een positieve ontwikkeling, waaraan wij graag bijdragen. Wij vinden het belangrijk om goed aan te sluiten bij de behoefte van paramedici. Ook willen wij goed inzicht hebben en behouden op de reeds bestaande eerstelijns netwerken. Vandaar een inventarisatie met een korte enquête. Alle paramedici in ons werkgebied hebben deze enquête reeds toegestuurd gekregen.

Ben jij ook paramedicus en wil je meewerken aan deze inventarisatie? Het kost 5 minuten van je tijd om deze enquête in te vullen. Hartelijk dank voor de medewerking.

Vul hier de enquête in

Invullen is mogelijk tot 17 december 2021.

 

Gerelateerde items

Veel belangstelling voor Webinar Oncologiezorgnetwerken in beeld

Maandag 20 juni jl. volgden bijna 250 mensen het webinar Oncologiezorgnetwerken in beeld.... Lees meer

Start Zomer Challenge over Positieve Gezondheid

Proscoop start met een Zomer Challenge voor (zorg)professionals om Positieve Gezondheid (... Lees meer