Geplaatst op: 11 juli 2019

Praktijkondersteuner Jeugd actief voor alle huisartsen in gemeente Brummen

Kwalitatief betere jeugdzorg bieden die passend, laagdrempelig, snel en beter op elkaar afgestemd is. Dat willen de gemeente Brummen, Team voor Elkaar én alle huisartsen in de gemeente met elkaar bereiken. Na de zomervakantie start de Praktijkondersteuner Jeugd, die voor alle huisartsenpraktijken in de gemeente Brummen actief wordt. Deze bijzondere samenwerking werd donderdag 4 juli jl. bezegeld door het samen ondertekenen van een overeenkomst.

Belangrijke stap

“Een belangrijke stap om in onze gemeente de zorg aan jongeren te verbeteren”, laat Marcel Kerkhoven, één van de aanjagers van het initiatief, namens alle huisartsen weten. “Deze ondersteuning voor huisartsen zorgt ervoor dat jongeren die via de huisarts in beeld zijn, goed gehoord en geholpen worden. Maar ook dat er waar nodig ondersteuning is als overbrugging naar intensievere hulp. Het leidt ook tot betere afstemming tussen bijvoorbeeld huisarts en Team voor Elkaar en een gerichtere doorverwijzing naar specialistische hulp.”

Samenwerking

De ondertekende overeenkomst is volgens Kerkhoven een belangrijke stap in de samenwerking met de gemeente, nu en naar de toekomst toe. “Als gemeente dragen wij graag bij aan deze ontwikkeling”, laat wethouder Jolanda Pierik weten. Team voor Elkaar is in de gemeente Brummen een belangrijke verwijzer naar zorg en ondersteuning en dus ook naar jeugdhulp.  Daarnaast bieden de medewerkers ook kortdurende ondersteuning. “Maar ook komen veel gezinnen en jongeren in beeld via de huisartsen. Een huisarts is immers een vertrouwd persoon voor veel gezinnen en makkelijk toegankelijk”, aldus Pierik.

Rol Proscoop

Op 1 september 2019 start de praktijkondersteuning in de gemeente Brummen. Afgelopen donderdag ondertekenden de tien huisartsen in de gemeente de overeenkomst. De samenwerking tussen gemeente en huisartsen geldt in principe voor een periode van drie jaar. Proscoop verzorgt de monitoring van het project.

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer