Geplaatst op: 22 november 2022

Inspiratie en energie tijdens een geslaagd symposium Welzijn op Recept Achterhoek

“Op naar nog meer welzijn voor alle Achterhoekers!” was één van de reacties op het geslaagde symposium Welzijn op Recept in De Radstake in Heelweg. Dat Welzijn op Recept iets is wat uit goede samenwerking ontstaat, was duidelijk te merken aan de vele aanwezigen. Sociaal werkers, huisartsen, praktijkondersteuners, wijkmanagers, medewerkers van gemeenten en vele anderen woonden het symposium bij, wat werd georganiseerd door Proscoop. Wist u dat 18 november de 1e ‘verjaardag’ was van Welzijn op Recept in de Achterhoek?

Middag vol variatie

Tijdens het symposium op 18 november 2022 werd samen met de aanwezigen stilgestaan bij de ervaringen van afgelopen jaar vanuit alle partijen in zorg en welzijn. Alle aanwezigen (ruim 60!) werden actief betrokken bij onder andere drie verschillende workshops. Ook konden zij vragen stellen aan een panel en meedenken over de toekomst van Welzijn op Recept in de Achterhoek. Daarnaast was er een heuse pubquiz om kennis te testen.

Welzijn op Recept inspireert

Sprekers van dit symposium waren Karen Pijnenburg (directeur-bestuurder bij huisartsenzorg De Oude IJssel) en Joop Wikkerink (wethouder gemeente Aalten). In zijn 50e podcast besteedt Joop aandacht aan de omslag in de zorg, waarin hij Welzijn op Recept Achterhoek als inspirerend voorbeeld benoemt.

Karen: “Dit is wat ik mij voorstelde toen ik met Joop Wikkerink het concept Welzijn op Recept naar de Achterhoek haalde. Het was een prachtige middag”

Dat deze middag goed werd ontvangen, blijkt uit enkele enthousiaste reacties van de aanwezigen.

“Iedereen wordt blij van deze samenwerking”

“Het was heel goed georganiseerd en een middag waar ik mooie dingen heb gehoord. Aan het einde ben ik met veel energie huiswaarts ben gekeerd”

“Het was een vrolijke en inspirerende middag”

“Een goede bijeenkomst die zorgvuldig was voorbereid”

Eenvoudig concept met krachtige gevolgen

In alle gemeenten in de Achterhoek wordt Welzijn op Recept inmiddels enthousiast toegepast. Inmiddels zijn er vele inwoners geholpen met sociale contacten en weer betekenis geven aan hun leven. Welzijnscoaches helpen hen op weg. Vaak sluiten de inwoners aan bij bestaande activiteiten in de gemeente. Er ontstaat een groter sociaal leven. Deze mensen bezoeken minder vaak de huisarts.

Proscoop en Welzijn op Recept

Werkt u met Welzijn op Recept? Wilt u ermee starten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs: Welmoed Nijboer, regionaal projectleider Welzijn op Recept Achterhoek of Kyra Jansing.

Gerelateerde items

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer

Proscoop adviseurs volgen opleiding ‘Design thinking’: belang inwoner staat voorop

Bij Proscoop hebben drie adviseurs de opleiding Design Thinking met succes afgerond. De i... Lees meer