Geplaatst op: 2 september 2021

Inventarisatie Netwerken Oost-Veluwe en Midden-IJssel

Proscoop heeft voor de regio Midden-IJssel en Oost-Veluwe een inventarisatie uitgevoerd. Deze opdracht komt van Zorgverzekeraar Zilveren Kruis, om beter zicht te krijgen op de diverse regio-indelingen, netwerken en overlegvormen binnen de zorg en het sociaal domein. 

Regionale afbakening

De regio, bestaande uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst, Zutphen, kent geen eenduidige regionale afbakening.  Zo horen de gemeenten bij een grotere regio (GGD, Veiligheidsregio, ROAZ) of tot meerdere regio’s (zorgkantoor).

Niet uniek, wel uitdagend

Daarnaast hebben zorgorganisaties hun werkgebied deels in de aanpalende regio’s Zwolle, Salland of de Achterhoek. Geen unieke situatie, maar wel een uitdaging voor de aansturing en inrichting van de samenwerking in de zorg en in samenhang met het sociaal domein in deze regio. De inventarisatie wordt geagendeerd in bestuurlijke overleggen in de regio.

Rol Proscoop

Proscoop heeft voor de inventarisatie in de regio contact opgenomen met bestuurders, managers, beleidsmedewerkers, coördinatoren of projectleiders in de regio. Doordat wij werkzaam zijn in de regio, deelnemen aan regionale overleggen en netwerken, overlegvormen of projecten begeleiden zijn wij goed op de hoogte van ontwikkelingen in de regio.

Gerelateerde items

Ontwikkelingen samenwerking paramedie in de regio Apeldoorn en regio Zutphen

Paramedici in de regio Apeldoorn gaan een samenwerkingsverband vormen. Een paramedisch pl... Lees meer

Nieuws uit de oncologiezorgnetwerken in Apeldoorn, Zutphen en Achterhoek

Kanker krijgt steeds meer de vorm van een chronische ziekte. Dit heeft directe gevolgen v... Lees meer