Geplaatst op: 29 januari 2018

Onderzoek naar leefstijl in gemeente Apeldoorn

In de gemeente Apeldoorn loopt een onderzoek naar de leefstijl en de ervaren gezondheid in gezinnen met weinig inkomen en meerdere problemen. Het betreft hier een wetenschappelijk onderzoek met de focus op gezond eten, meer bewegen, meer ontspanning en meer sociale contacten. Instromen kan nog tot 1 september 2018. De resultaten leveren inzicht wat gezinnen helpt om de leefstijl te verbeteren. Gemeente Apeldoorn en Stimenz zijn opdrachtgever. Het onderzoek wordt gefinancierd door Fonds Nuts Ohra. 

Het onderzoek

Deelnemers worden door zorg- en hulpverleners gevraagd om mee te doen aan het onderzoek. Samen bepalen ze het moment van instromen.
Op drie momenten wordt een vragenlijst afgenomen. Dit gebeurt bij de start, na zes maanden en na twaalf maanden.
Deelnemers uit het Zuidelijk deel van Apeldoorn wordt ook aangeboden om mee te kunnen doen met een leefstijlprogramma. Deelnemers uit het Noordelijk deel van Apeldoorn vullen alleen drie keer een vragenlijst in en doen niet mee met het leefstijlprogramma, zij fungeren als de ‘controlegroep’ voor het onderzoek.

Beloning als stimulans leefstijl

Als een deelnemer de drie vragenlijsten heeft ingevuld maakt deze kans op één van de goed gevulde boodschappentassen. Deelnemers van 12 tot en met 17 jaar krijgen bovendien na het invullen van de eerste vragenlijst een tegoedbon van Decathlon.

Instromen deelnemers onderzoek

Bent u zorg- of hulpverlener en kent u mogelijke deelnemers die kunnen instromen in dit onderzoek? Neem dan contact op met Tamar Jansen, info@back2balance-apeldoorn.nl of lees meer in de flyer onderzoek leefstijl gemeente Apeldoorn.
Het onderzoek in Apeldoorn levert een belangrijke bijdrage aan inzicht in veerkracht en vermogen van mensen.

Positieve gezondheid

Proscoop hecht waarde aan de kracht van positieve gezondheid. Positieve gezondheid gaat over meer dan alleen de fysieke gezondheid, ook over veerkracht; het vermogen van mensen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, gelet op de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Zo organiseren wij een reeks workshops voor zorgverleners over de kracht van positieve gezondheid. Donderdag 22 maart a.s. wordt deze workshop in Beekbergen gehouden; meer informatie en inschrijven.

 

Gerelateerde items

Samen langer gelukkig en gezond leven in de Achterhoek

Een groot aantal partijen, verenigd in Thematafel Gezondste Regio van 8RHK ambassadeurs, ... Lees meer

Regiobeeld geeft inzicht in kansrijke thema’s voor regio Zwolle

In opdracht van de Regionale Zorg Alliantie (RZA) Zwolle heeft Proscoop een regiobeeld on... Lees meer

Midden Gelderland: Samen op reis, een nieuwe gezondheidsroute

Sinds het begin van de landelijke COVID-19 ‘out-break’ komen diverse partijen die zich in... Lees meer