Geplaatst op: 4 augustus 2021

Snel naar de juiste plek! Verpleegkundig Platform Apeldoorn zorgt voor goede patiëntoverdracht

Patiënten snel en goed overdragen, zodat zij de juiste zorg krijgen op de juiste plek. Het is belangrijk om samen goede afspraken te maken, zodat de overdracht makkelijk te regelen is. Het Verpleegkundig Platform Apeldoorn heeft deze afspraken gemaakt. Eind juni is er een handig digitaal naslagdocument waarin iedere professional kan zien wat er wanneer gebeuren moet en met wie te schakelen.

Snel en goed overdragen

Aan welke voorwaarden moet een verpleegkundige overdracht voldoen? Wie zijn daarbij betrokken en wie doet wat in de overdracht? Wat verwacht je van een ander in de overdracht? Het Verpleegkundig Platform regio Apeldoorn heeft deze vragen uitgewerkt naar een voorgestelde werkwijze voor overdracht. Er is een voorgestelde werkwijze ‘Verpleegkundige overdracht regio Apeldoorn’  gemaakt, waarmee de deelnemers van het platform het gesprek aan kunnen gaan met hun eigen collega’s. Sluit hun eigen werkwijze aan bij dit voorstel? Welke aanpassingen zijn mogelijk en welke minder goed?

Rol Proscoop

In oktober 2019 zijn in Apeldoorn en Zutphen bijeenkomsten met verpleegkundigen georganiseerd. Daar ging het over kennismaken, kennis uitwisselen en positieve gezondheid. Er bleek behoefte te zijn aan duidelijke en eenduidige afspraken bij overdracht van patiënten.
Onze adviseurs Anita Lahuis en Rudie van den Berg hebben de deelnemers aan het Platform begeleid op weg naar de gezamenlijke afspraken. Deelnemers van het platform hebben inmiddels de coördinatie van het platform overgenomen.

Gerelateerde items

Coalitie Kansrijke Start Apeldoorn; voor elk kind de best mogelijke start

In Apeldoorn hebben partners in de geboortezorg en het sociaal domein de Coalitie Kansrij... Lees meer

GGZ Regioplan ‘Samenwerken en Verwijzen’ regio Apeldoorn-Zutphen

In de regio Apeldoorn-Zutphen werken vertegenwoordigers vanuit GGZ, verslavingszorg, huis... Lees meer

Oncologie Netwerk Apeldoorn e.o. werkt aan verdieping en verduurzaming

Eerste- en tweedelijnszorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van oncologiepa... Lees meer