Geplaatst op: 22 juni 2020

Regio Midden Gelderland focust op gezonde samenleving

In de regio Midden Gelderland ontstond na de noodmaatregelen in maart 2020 al snel de behoefte om elkaar op te zoeken en samen te kijken naar wat er nodig is.Wat kunnen we leren van de opschudding die het coronavirus heeft teweeggebracht? Hoe verandert de samenleving en is dat blijvend? Wat vraagt dat van bij voorbeeld de gezondheidszorg, het onderwijs of de overheid? Hoe veranderen we dat? Wat kan nog meer anders en wie hebben we daarbij nodig. 

Nodig om een gezonde samenleving te creëren met positief gezonde mensen die tegen een stootje kunnen en die zichzelf kunnen redden zowel mentaal als fysiek. Een flinke uitdaging waar veel partijen elkaar in de regio Midden Gelderland (gaan) vinden om samen te werken en gegevens uit te wisselen om te ontdekken hoe ze van betekenis kunnen zijn.

Community of Care

Vertegenwoordigers uit zeer verschillende hoeken van de samenleving – zoals onderwijs, zorg, lokale overheid, financiers, werkgeversorganisaties en semioverheid – zijn wekelijks met elkaar in gesprek op zoek naar het doel en de juiste route. Op weg naar een gezonde samenleving; wat is de juiste weg en wat is er onderweg nodig?
Dit doen zij onder de naam ‘Community of Care’, in de overtuiging dat zij door het bundelen van krachten samen meer kunnen betekenen. De Community of Care heeft een website met informatie en een overzicht van vertegenwoordigers in de community.

Proscoop is een onafhankelijke partij en heeft oog voor de verschillende belangen. Omdat we werken vanuit een maatschappelijke opdracht is samenwerking een belangrijk uitgangspunt waarbij de burger of de populatie hoog in ons vaandel staat. Vanuit deze positie nemen adviseurs Melissa Davina en Karin van der Steen aan de Community of Care. Dit doen zij samen met Chantal Walg, die in opdracht van Proscoop het gedachtegoed van positieve gezondheid uitdraagt. Wij organiseerden een webinar voor de vertegenwoordigers in de community om inspiratie op te doen over de gezamenlijke route naar een gezonde samenleving in de regio Midden Gelderland.

Meer informatie

Gerelateerde items

Samenwerken aan Positieve Gezondheid in Aalten

Op donderdag 29 september vond in Aalten de bijeenkomst ‘Samenwerken aan Positieve Gezond... Lees meer

Welzijn op Recept in beeld: videoserie om te delen

In 2020 is een start gemaakt met Welzijn op Recept in de Achterhoek en inmiddels zijn all... Lees meer