Geplaatst op: 10 november 2022

WELdoener Arie Jongejan aan het woord in de nieuwste podcast

De nieuwe podcast van WEL in Flevoland is er! Deze keer is onze directeur/bestuurder, Arie Jongejan, aan het woord als WELdoener. Hij neemt ons mee in op een inspirerende reis, in de beweging naar meer gezondheid. Het thema Positieve Gezondheid staat centraal. Met een mooie vooruitblik naar de toekomst. Kortom, een boeiend gesprek met een bevlogen bestuurder. Luister de podcast via Spotify of via WEL in Flevoland.

De negende podcast toegelicht

Arie is een toekomstgerichte denker en doener. In die toekomst staat de regionalisering van de zorg steeds centraler, maar met aandacht voor de menselijke maat. Als bestuurder van Proscoop, legt hij verbindingen in de regio’s met de zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en patiënten (belangenorganisaties). Vanuit een maatschappelijke insteek met een gedreven team waarbij volop aan de ontwikkeling van Positieve Gezondheid wordt gewerkt.

Wie zijn de WELdoeners?

WEL in Flevoland heeft al negen podcasts ontwikkeld. Stuk voor stuk bevatten ze inspirerende gesprekken met WELdoeners. WELdoeners zijn alle mensen die in Flevoland bijdragen aan positieve gezondheid. Bijvoorbeeld met een inspirerend initiatief, waar we graag het verhaal van delen om jou op weg te helpen ook met positieve gezondheid aan de slag te gaan. Van WEL in Flevoland zijn al negen podcasts verschenen. Onder andere met huisarts Lianne Mulder uit Marknesse, gezondheidswetenschapper Chantal Walg en vele anderen.

Wat is WEL in Flevoland?

WEL is dé plek voor nieuws, kennis en inspiratie over positieve gezondheid. Zo wordt WEL de broedplaats van samenwerking voor en door iedereen die zich inzet voor de gezondheid van de Flevolanders.

Wat doet Proscoop hierin?

Proscoop heeft een belangrijke rol in het verbinden van preventie en zorg in de eerste lijn en daarbuiten. Denk hierbij aan de strategische uitwerking van de beweging positieve gezondheid in Flevoland. Er is een nauwe samenwerking met de GGD Flevoland, CMO Flevoland en de provincie. Deze samenwerking is bedoeld om de gezondheid van Flevolanders in beeld te brengen. Daarnaast neemt Proscoop actief deel aan Communicatienetwerk van WEL en de Academie van WEL om mooie initiatieven in de spotlights te zetten en om de kennis en expertise te verspreiden. Meer weten? Neem contact op met adviseur Ayse Baltaci.

Gerelateerde items

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer

Proscoop adviseurs volgen opleiding ‘Design thinking’: belang inwoner staat voorop

Bij Proscoop hebben drie adviseurs de opleiding Design Thinking met succes afgerond. De i... Lees meer