Geplaatst op: 8 april 2020

Cijfers over Corona in regio IJsselland

Om zicht te krijgen op hoe het Coronavirus zich ontwikkelt in regio IJsselland is op de IJssellandScan een speciale pagina ingericht. Hier wordt het aantal positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden personen per gemeente gemonitord en weergegeven. De pagina op de IJssellandScan wordt twee keer per week geactualiseerd, waardoor ook trends zichtbaar worden.

Gevolgen van corona op andere aspecten van gezondheid
Wanneer er data beschikbaar is over de gevolgen van Corona op ándere aspecten van gezondheid, zoals geestelijke gezondheid, eenzaamheid, en huiselijk geweld, wordt deze informatie toegevoegd. Ook wordt de ontwikkeling van een vaccin op de voet gevolgd. Houd deze pagina komende tijd dus in de gaten voor recente cijfers en nieuws!

De IJssellandScan
De IJssellandScan is een digitale databank met gezondheidsinformatie van regio IJsselland. De IJssellandScan is een samenwerking tussen GGD IJsselland en Proscoop en geeft in één oogopslag de gezondheidsinformatie van de regio IJsselland weer.

Het doel van de scan is om gezondheidsinformatie beschikbaar te maken voor professionals en inwoners van regio Ijsselland en om deze data op een gebruiksvriendelijke manier te visualiseren. De data kan gebruikt worden om actief beleid vorm te geven, zoals het starten van interventies, projecten of programma’s. Ook worden regionale onderzoeksgegevens en rapporten verzameld. De IJssellandScan is dus een regionaal platform, waarop data op allerlei manieren wordt gedeeld.

Gerelateerde items

IJssellandScan: in één oogopslag in beeld wat er speelt in de gemeente

In twaalf voorbeelden biedt ons Jaarbericht 2019 een heldere blik hoe we in de regio de f... Lees meer

Thema leefomgeving toegevoegd aan IJssellandScan

De IJssellandscan heeft een nieuw thema, namelijk leefomgeving. Hier is informatie te vin... Lees meer

Regiobeelden; juiste zorg op de juiste plek tijdens en na coronatijd

De afstemming van verwachte zorgvraag en het zorgaanbod krijgt door de uitbraak van het c... Lees meer