Geplaatst op: 12 augustus 2021

Interactieve regiotour in Drenthe en Overijssel op 8 oktober 2021 voor en met ouderen

Kennis delen, inspiratie opdoen tijdens de regiotour in Zwolle 

Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis 

Interactieve regiotour in Drenthe en Overijssel op 8 oktober 2021 

Dit voorjaar is de regiotour gestart ‘Een nieuwe generatie ouderen, langer thuis’. In deze ronde langs verschillende regio’s kunnen zorgprofessionals, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers ervaringen, kennis en leerpunten rondom dit thema met elkaar delen. 

Een dag vol inspiratie  

Het belooft een dag vol inspiratie te worden met diverse sprekers uit het werkveld. Zo neemt Pieter Hilhorst (raadslid RVS) ons mee in zijn verhaal over de derde levensfase, waarin drie waarden duidelijk naar voren komen: 

  • Autonomie (kunnen zijn wie je bent) 
  • Verbondenheid (samenleven met wie je wilt) 
  • Ertoe doen (een betekenisvol leven leiden) 

Cees Hesse (voorzitter Dorpsbelang Vledder) vertelt een inspirerend verhaal uit de praktijk over hoe het toekomstbestendige woonzorgcentrum De Borgstee in Vledder is ingericht.  

Verzilver kennis, ervaring en talenten  

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: regionale kansen en uitdagingen, ouderenparticipatie, bestrijding van eenzaamheid en positieve gezondheid in de praktijk. Inspirerende sprekers worden afgewisseld met interactieve sessies over uiteenlopende onderwerpen.  

Niet over ouderen, maar mét ouderen  

Uiteraard wordt er op deze dag niet alleen over de ouderen gesproken, maar mét! Karin Kalverboer (coördinator van Platform Pouwer en directeur van Zorg Innovatie Forum) gaat in gesprek met ouderen over hun dilemma’s. Daarnaast kunt u genieten van inspirerende pitches met ouderen en jongeren rondom het thema (sociale) innovaties.  

Meer weten over het dagprogramma? Lees verder. 

Proscoop en de nieuwe generatie ouderen 

Mensen worden steeds ouder en het aandeel senioren in Nederland neemt toe. De meeste senioren zijn vitaal. Tegelijkertijd verwachten we in de toekomst steeds meer senioren met één of meerdere chronische aandoeningen. Senioren willen langer thuis wonen, meer de regie houden en willen vitaal, veerkrachtig en betekenisvol ouder worden. Deze bredere kijk op ouder worden vraagt een andere manier van ondersteuning, zorg en samenwerking. Met iedereen die een netwerk vormt rondom ouderen.

Als regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland organiseert Proscoop deze samenwerking tussen partijen uit sociaal en medisch domein, liefst samen met senioren. Dit alles om het langer thuis wonen en leven mogelijk te maken met aandacht voor de behoefte en beleving van de doelgroep.

Proscoop is betrokken bij en verzorgt een bijdrage aan de regiotour Drenthe Overijssel en regiotour Oost Gelderland-Oost Brabant 21 september 2021.

Geïnteresseerd? Lees meer over de regiotour of meld u meteen aan 

De regiotour Drenthe en Overijssel vindt plaats op 8 oktober 2021 vanaf 8.45 tot 17.00 uur in het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle.  

Voor inspirerende voorbeelden van eerdere regiotours lees verder.

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer