Geplaatst op: 27 mei 2021

Oncologienetwerk Zwolle: Nieuwe eerstelijnsnetwerken in ontwikkeling

In regio Zwolle zijn verschillende lokale oncologienetwerken gestart. De netwerken bestaan uit eerstelijns zorgprofessionals en hebben als doel om de zorg voor patiënten met en na kanker vanuit de thuissituatie te verbeteren. Zij werken samen aan een optimaal behandelresultaat voor patiënten.

Eind 2020 is de website van oncologienetwerk regio Zwolle gelanceerd. De website biedt een sociale kaart voor (na)zorg in de eerstelijn voor patiënten met en na kanker. Op dit moment zijn de netwerken van Zwolle Centrum en Zuid, Kampen, Raalte, Dalfsen en Meppel te vinden. Binnen ieder netwerk is een lijst van zorgverleners en hun contactgegevens opgenomen.

Nieuwe netwerken in ontwikkeling

In Zwolle Noord (Stadshagen), gemeente Wijhe en gemeente Elburg wordt gewerkt aan het opstarten van multidisciplinaire samenwerking. Deze nieuwe netwerken worden binnenkort opgenomen op de website.

Agenda 2021

In juni hoopt Proscoop een bijeenkomst te organiseren met een afvaardiging van alle regionale samenwerkingspartners. In het najaar van 2021 zouden we vervolgens een groot symposium willen organiseren, voor alle zorgverleners in de regio. Het doel is om hen te informeren over het regionale zorg- en nazorg aanbod voor patiënten met en na kanker.

Regionale samenwerking

Het doel van oncologienetwerk regio Zwolle reikt verder dan het inrichten van de lokale eerstelijnsnetwerken. We willen de gehele ‘route van de patiënt’ verbeteren; van ziekenhuis en oncologische revalidatie tot eerstelijnszorg, online hulp en ondersteunende nazorg. Het uitgangspunt hierbij is dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek ontvangen, in de verschillende fasen tijdens en na ziekte. Het is daarom belangrijk om samen te werken met regionale organisaties zoals Isala, Vogellanden, IntermeZZo, huisartsen en bedrijfsartsen, zodat we gezamenlijk de zorg voor patiënten met en na kanker kunnen verbeteren.

Gerelateerde items

Oncologienetwerk Apeldoorn: Borstkanker en keuzes

Op 14 juni vond vanuit het Oncologienetwerk Apeldoorn een fysieke bijeenkomst plaats in U... Lees meer

Netwerken palliatieve zorg Achterhoek en Zutphen organiseren symposium ‘In gesprek’

Na een lange periode van elkaar niet kunnen ontmoeten organiseren de netwerken palliatieve zorg A... Lees meer