Geplaatst op: 7 juli 2020

Webinar Jongeren met SOLK goed bekeken

Op dinsdag 7 juli organiseerden Alles is Gezondheid, Emovere, NCJ en Proscoop een webinar over jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK). De webinar werd goed bekeken: zo’n 400 geïnteresseerden volgden live de online uitzending. Aan het woord zijn ervaringsdeskundige Jantina, jeugdarts Wico Mulder en programmamaker en ervaringsdeskundige Petulia van Tiggelen. 

Terugkijken?

Kijk het webinar hieronder terug:

Zie Mij Nu

Dit webinar is het startpunt van het traject Zie Mij Nu en markeert tevens de lancering van de gelijknamige website. Hierin vragen de samenwerkende partijen om (maatschappelijk) bewustzijn voor de SOLK problematiek en worden handreikingen geboden om kinderen en jongeren op een andere manier te benaderen en behandelen.

De website biedt een serie openhartige verhalen van jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten. Bij elk verhaal zit een boodschap van de jongere voor de gezondheidszorg. Ook vindt u onder elk verhaal reflectie en advies van ‘de zorgprofessional’ (gebundelde respons van verschillende artsen en zorgmedewerkers).

Gerelateerde items

Terugblik Eibergen Gezond: Webinar Armoede, schuld en gezondheid

Er hangt een energieke sfeer in de groep rondom Lees meer

Update Netwerk ALK en jeugd Apeldoorn e.o.  

Verbetering van de kwaliteit van zorg aan patiënten met ALK-problematiek in de re... Lees meer

Veel belangstelling voor Webinar Oncologiezorgnetwerken in beeld

Maandag 20 juni jl. volgden bijna 250 mensen het webinar Oncologiezorgnetwerken in beeld.... Lees meer