Geplaatst op: 16 juli 2020

Subsidie SET COVID-19 2.0 beschikbaar vanaf 27 juli

Na een succesvolle eerste SET COVID-19 subsidie, stelt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opnieuw een subsidie beschikbaar voor de inzet van digitale zorg thuis. De mogelijkheid om in te schrijven voor deze regeling is beschikbaar t/m 30 november. Klik hier voor alle informatie rondom de aanvraag. 

 De nieuwe regeling verschilt op een aantal onderdelen van de eerste regeling. SET COVID 19 2.0 is specifiek bedoeld voor aanbieders van wijkverpleging, huisartsenzorg, GGZ en aanbieders van ondersteuning in het kader van de Wmo die nu extra willen investeren om structureel met digitale zorg op afstand aan de slag te gaan.

Subsidie

Per aanvraag wordt minimaal € 25.000 en maximaal € 50.000 toegekend. Het totale budget is € 77 miljoen, waarvan € 53,7 miljoen beschikbaar is voor de wijkverpleging en € 23,3 miljoen voor huisartsenzorg, GGZ-organisaties en aanbieders van zorg en ondersteuning vanuit de Wmo. De subsidie is te gebruiken voor projectkosten, hulp van derden en technologie zoals licenties en apparatuur. Er is geen eigen bijdrage van toepassing.

Aanvragen

De adviseurs van Proscoop kunnen u helpen met het indienen van een aanvraag en bij het implementeren van digitale zorg. Voor de verschillende werkgebieden kunt u contact opnemen met:

Regio Drenthe-Flevoland: Janiek Hanken
Regio Zwolle-Salland-Vechtdal: Henk Bloten
Regio Apeldoorn-Zutphen-Achterhoek: Anita Lahuis
Regio Arnhem: Kim Boerakker

Proscoop werkt rondom digitale zorg samen met landelijke partijen, zoals VitaValley en Q-Consult. De kennis vanuit deze organisaties kan worden ingebracht in onze projecten. We combineren kennis en kunde op het gebied van digitale zorg met onze onafhankelijke positie en verbindende rol in de regio.

Gerelateerde items

Visievorming E-health bij zorgorganisatie Aura Care 

Met behulp van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) - visievorming is Lees meer

Werkbezoek aan Technologie en Zorg Academie in Ulft

Tijdens een werkbezoek op 4 november 2021 werden wethouders, bestuurders van zorgorganisa... Lees meer

Special ‘Digitale zorg’; interessante ontwikkelingen in de regio

Digitale middelen worden op verschillende manieren in de zorg ingezet. In de regio zijn m... Lees meer