Geplaatst op: 16 juli 2020

Subsidie SET COVID-19 2.0 beschikbaar vanaf 27 juli

Na een succesvolle eerste SET COVID-19 subsidie, stelt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opnieuw een subsidie beschikbaar voor de inzet van digitale zorg thuis. De mogelijkheid om in te schrijven voor deze regeling is beschikbaar vanaf maandag 27 juli. Klik hier voor alle informatie rondom de aanvraag. 

 De nieuwe regeling verschilt op een aantal onderdelen van de eerste regeling. SET COVID 19 2.0 is specifiek bedoeld voor aanbieders van wijkverpleging, huisartsenzorg, GGZ en aanbieders van ondersteuning in het kader van de Wmo die nu extra willen investeren om structureel met digitale zorg op afstand aan de slag te gaan.

Subsidie

Per aanvraag wordt minimaal € 25.000 en maximaal € 50.000 toegekend. Het totale budget is € 77 miljoen, waarvan € 53,7 miljoen beschikbaar is voor de wijkverpleging en € 23,3 miljoen voor huisartsenzorg, GGZ-organisaties en aanbieders van zorg en ondersteuning vanuit de Wmo. De subsidie is te gebruiken voor projectkosten, hulp van derden en technologie zoals licenties en apparatuur. Er is geen eigen bijdrage van toepassing.

Aanvragen

De adviseurs van Proscoop kunnen u helpen met het indienen van een aanvraag en bij het implementeren van digitale zorg. Voor de verschillende werkgebieden kunt u contact opnemen met:

Regio Drenthe-Flevoland: Janiek Hanken
Regio Zwolle-Salland-Vechtdal: Henk Bloten
Regio Apeldoorn-Zutphen-Achterhoek: Anita Lahuis
Regio Arnhem: Kim Boerakker

Proscoop werkt rondom digitale zorg samen met landelijke partijen, zoals VitaValley en Q-Consult. De kennis vanuit deze organisaties kan worden ingebracht in onze projecten. We combineren kennis en kunde op het gebied van digitale zorg met onze onafhankelijke positie en verbindende rol in de regio.

Gerelateerde items

Subsidie Implementatie- en opschalingscoaching zorginnovatie

Zorg voor innoveren biedt nu ook een subsidie aan voor zorginnovatoren die hun innovatie ... Lees meer

Integrale digitale aanpak voor hoog-risicopatiënten

Sinds 27 juli is er een tweede ronde gestart voor de SET COVID-19 subsidie van het Minist... Lees meer

Ondersteuning maatschappelijke beweging tegen eenzaamheid

ZonMW biedt een subsidie met als doel het stimuleren van de duurzame doorontwikkeling, ev... Lees meer