Geplaatst op: 12 maart 2018

Subsidie: ZonMw zoekt praktijkvragen over dementie

ZonMw nodigt zorg- en welzijnsaanbieders die samenwerken rondom mensen met dementie en onderzoekers uit om samen een projectidee in te dienen. Zij kunnen subsidie aanvragen voor projecten gericht op praktijkproblemen rondom welzijn van en zorg en ondersteuning voor mensen met dementie, hun mantelzorgers of professionals. Op 8 mei om 14.00 uur sluit de inschrijftermijn. 

Subsidie; bedrag

De subsidie bedraagt maximaal € 200.000,- per project met een looptijd van maximaal 24 maanden. Voor deze subsidieronde is € 1.000.000,- gereserveerd. De subsidie kan aangevraagd worden bij ZonMw.

Subsidie; aanvraag

Projecten in deze ronde lossen actuele praktijkproblemen op. In deze praktijkprojecten worden
kennisvragen beantwoord over het welzijn van en/of de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie, hun mantelzorgers of praktijkprofessionals. Het kan gaan om actie-onderzoek of ontwerpgericht onderzoek naar bijvoorbeeld samenwerking en verbinding tussen de domeinen ‘zorg’ en ‘welzijn’ of de ontwikkeling van innovatieve interventies die mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen ondersteunen om langer thuis te wonen. Het kan ook gaan om vraagstukken over het implementeren van evidence based methodes of om interventies of best practices die nog onvoldoende zijn onderbouwd, of waarvan de resultaten van implementatie onvoldoende bekend zijn (implementatieonderzoek).

Wilt u indienen? De volledige subsidieoproep is te downloaden als pdf. Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep. Voor de volledige tekst en informatie over deze subsidieronde verwijzen we u naar de website van ZonMw.

Gerelateerde items

Integraal Zorg Akkoord

Noodzakelijke transformatie in de zorg   Lees meer

Laatste subsidieronde coaching opent op 1 september 2021

Bent u betrokken bij Welzijn op Recept? En wilt u daarin begeleid of gecoacht worden bij ... Lees meer

Regiotour ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ maakt stop in Flevoland

Donderdag 1 juli maakte de 'Regiotour Een nieuwe generatie langer thuis' een digitale sto... Lees meer