Geplaatst op: 19 april 2021

Derde ronde voucher ZonMw: een collega als digicoach

Twee subsidierondes om een collega op te leiden tot digicoach werden al na twee dagen vanwege overweldigende belangstelling, vroegtijdig gesloten. De derde ronde opent waarschijnlijk in juni 2021. Een digicoach in de eigen organisatie vergroot de digivaardigheid van alle medewerkers. En dat is nodig om digitale innovaties – die steeds vaker worden toegepast – succesvol te doen slagen.  Slimme digitale middelen dragen niet alleen bij aan de kwaliteit van leven en zorg, maar zijn ook onmisbaar geworden voor de organisatie van de gezondheidszorg. 

Training: een collega als digicoach

De training vindt plaats in huis bij de zorg- of welzijnsorganisatie of indien gewenst online. Van de digicoaches wordt niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. Belangrijk is dat zij collega’s wegwijs kunnen maken bij digitale vragen. Ze zijn benaderbaar voor collega’s en zijn daarnaast vertrouwder en spreken dezelfde taal. Allemaal factoren die drempelverlagend zijn, waardoor iemand sneller en beter geholpen kan worden en daarmee digivaardiger wordt.
Tijdens, maar vooral ook na het trainingstraject gaat de digicoach zelf in de organisaties aan de slag. Belangrijk hierbij is dat de digicoach ook de ruimte en tijd krijgt om deze functie te vervullen. Dit is ook een voorwaarde voor de aanvraag van de voucher.

Geïnteresseerd?

In verband met een groot aantal aanvragen tijdens eerdere rondes – na twee of drie dagen werden deze al vroegtijdig gesloten – is een nieuwe ronde aangekondigd. Nieuws over deze derde ronde communiceert ZonMw via zorgvoorinnoveren.nl en wordt in de nieuwsbrief bekend gemaakt.
Heeft u interesse: wees voorbereid en alert!

Meer informatie

  • Alle vragen die bij Zorg voor innoveren binnenkomen over Training tot digicoach worden gebundeld op een FAQ pagina verzameld. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd  toevoegingen.
  • Op de website digivaardigindezorg is een pagina ingericht met handige tips en tools voor digicoaches in zorgorganisaties.

Gerelateerde items

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Werkbezoek aan Technologie en Zorg Academie in Ulft

Tijdens een werkbezoek op 4 november 2021 werden wethouders, bestuurders van zorgorganisa... Lees meer

Special ‘Digitale zorg’; interessante ontwikkelingen in de regio

Digitale middelen worden op verschillende manieren in de zorg ingezet. In de regio zijn m... Lees meer