Geplaatst op: 19 november 2020

Subsidieregeling om uw organisatie digivaardiger te maken

Slimme zorgoplossingen dragen niet alleen bij aan de kwaliteit van leven en zorg, maar zijn ook onmisbaar geworden voor de organiseerbaarheid van de gezondheidszorg. Zorg- en welzijnsorganisaties maken gebruik van innovaties waarbij zorg ook op afstand geleverd kan worden, zoals beeldbellen. Het succesvol inzetten van deze toepassingen vraagt niet alleen om welwillendheid van medewerkers, maar ook om een bepaald niveau van digivaardigheid. Het is cruciaal dat gebruikers goed om kunnen gaan met de aangeboden toepassingen.

Een coach als collega

Bij de nieuwe voucherregeling Training tot digicoach kunnen zorg- en welzijnsorganisaties die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet, een voucher aanvragen om medewerkers te laten trainen tot digicoach.

Wat biedt deze training:

  • Per organisatie kunnen maximaal 4 medewerkers getraind worden.
  • Een programma met twee trainingsdagen waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden en daarnaast nog verschillende intervisiemomenten.
  • De training vindt plaats in huis bij de zorg- of welzijnsorganisatie of indien gewenst online.
  • Van de digicoaches wordt niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. Belangrijk is dat zij collega’s wegwijs kunnen maken bij digitale vragen. Ze zijn benaderbaar voor collega’s en zijn daarnaast vertrouwder en spreken dezelfde taal. Allemaal factoren die drempelverlagend zijn, waardoor iemand sneller en beter geholpen kan worden en daarmee digivaardiger wordt.

Tijdens, maar vooral ook na het trainingstraject gaan de digicoaches zelf in de organisaties aan de slag. Belangrijk hierbij is dat de digicoaches ook de ruimte en tijd krijgen om deze functie te vervullen. Dit is ook een voorwaarde voor de aanvraag van de voucher.

Geïnteresseerd?

In verband met een groot aantal aanvragen tijdens de eerste ronde is deze ronde vroegtijdig gesloten. Er zijn een tweede en derde ronde aankondigd. Op dinsdag 2 maart 2021 opent ronde 2 en kunt u weer aanvragen indienen.

Alle voorwaarden voor indiening zijn terug te vinden op de website van ZonMw. Kijk voor de meest gestelde vragen op de FAQ pagina voor Training tot digicoach.

Gerelateerde items

Checklist: hoe staat de digitale zorg in uw zorgpraktijk er voor?

U past digitale zorg toe in uw praktijk of organisatie. Misschien heeft u plannen om meer... Lees meer

Digitale zorg implementeren in een gezondheidspraktijk

Digitale toepassingen in de gezondheidspraktijk zijn een waardevolle toevoeging. Digitale... Lees meer

Derde ronde voucher ZonMw: een collega als digicoach

Twee subsidierondes om een collega op te leiden tot digicoach werden al na twee dagen van... Lees meer